Bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de luchthaven Lelystad wordt op vrijdag 1 juli de reusachtige Boeing 747 Jumbojet officieel geopend door Staatssecretaris Melanie Schultz. Vanaf zaterdag 2 juli is dit gigantische vliegtuig voor alle bezoekers van de Aviodrome ook van binnen te bezichtigen.

Opbouw

Sinds het transport van de allerlaatste ´Classic' Boeing 747 van de KLM door de grachten van Amsterdam naar de Aviodrome, dat overal ter wereld aandacht van de media trok, is het vliegtuig door tientallen technische medewerkers, vrijwilligers en stagiaires van het familie-luchtvaartpark Aviodrome weer in elkaar gezet. De Jumbojet is tentoongesteld op het buitenterrein van de Aviodrome. Inmiddels zitten de vleugels, die voor het transport per boot gedemonteerd moesten worden, er weer aan; het landingsgestel zit er weer onder; de horizontale staartdelen en de tien meter hoge verticale staart zitten weer op het vliegtuig. De motoren worden de komende weken nog gemonteerd.

Cockpit en vrachtruim

Alle bezoekers van de Aviodrome kunnen de Jumbojet vanaf as. zaterdag zowel aan de buiten- als de binnenkant bezoeken en bewonderen. Men komt het 70 meter lange en bijna 20 meter hoge vliegtuig binnen via het ´Upperdeck'. Dit is de ruimte in het bovenste gedeelte van het vliegtuig, direct achter de cockpit in de ´bult'. Natuurlijk kan men hier ook de cockpit bezoeken. Deze cockpit geeft vanaf tien meter hoogte uitzicht op de landingsbanen van de luchthaven Lelystad, hetgeen een spectaculair uitzicht oplevert als er vliegtuigen opstijgen of landen.

Dan kan men via de centrale trap in het vliegtuig een ´verdieping' naar beneden, waarbij men in de ´Economy Class' terechtkomt. In deze ruimte is ook een expositiewand geplaatst, waar men alles over de geschiedenis van de Jumbojet leert. Vanuit de ´Economy Class' kan men naar een van de reusachtige vrachtruimen, waarin moeiteloos 16 olifanten vervoerd zouden kunnen worden.

Kinderen

Kinderen kunnen tijdens de zomervakantie aan verschillende activiteiten deelnemen die met de Boeing 747 Jumbojet te maken heeft, zoals het verven van een eigen Boeing.

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich op de Luchthaven Lelystad aan de Pelikaanweg 50 en is in juli en augustus dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

bron:Aviodome

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular