Zaterdag 7 juni organiseert Stichting Dierenhulp Zonder Grenzen met hulp van Viola Holt een speeddate met adoptiehonden. Het gaat hierbij om honden die dringend op zoek zijn naar een liefdevol thuis. Tijdens de speeddate kunnen belangstellenden en adoptiehonden met elkaar kennis maken. Viola Holt stelt de opvanghonden een voor een voor. Ook geeft zij informatie over het karakter en de achtergrond van elk dier.

Het speeddaten vindt om 13:30 uur plaats tijdens de Dierenhulp zonder Grenzen-dag. Op deze dag kunt u genieten van een gevarieerd programma. Naast het speeddaten zijn er demonstraties van Doggydance, Flyball, Dogfrisbee en Dogscooteren. Verder worden er loten verkocht waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Ook aan de kinderen is gedacht. Zo is er onder andere een speciale “kinderkraam” waar ze hun eigen t-shirt kunnen ontwerpen en kunnen ze geschminkt worden en samen met hun trouwe viervoeter op de foto.
Tijdens deze dag is een groot aantal vrijwilligers van de buitenlandse dierenopvangcentra aanwezig. Meegenomen dierenbenodigdheden, zoals riemen, halsbanden, manden, voer, medicijnen e.d., zijn van harte welkom. Dierenhulp zonder Grenzen zorgt ervoor dat de spullen bij de diverse opvangcentra, waar een groot te kort is aan deze zaken, terecht komen.
De Dierenhulp zonder Grenzen-dag is van 10:30 tot 16:30. De dag is voor iedereen toegankelijk en uiteraard zijn ook honden van harte welkom. De DZG dag wordt gehouden op het terrein van de hondensportvereniging Amersfoort, sportpark de ‘Bokkeduinen’, Barchman Wuytierslaan 95 in Amersfoort.
Over Dierenhulp zonder Grenzen
Dierenhulp zonder Grenzen is een onafhankelijke organisatie die buitenlandse dierenzorginstellingen ondersteunt om (zwerf)honden en katten die aan hun lot zijn overgelaten, de nodige zorg te geven. Deze plaatselijke opvangcentra hebben hiertoe nauwelijks middelen tot hun beschikking. Dierenhulp zonder Grenzen geeft financiële ondersteuning, medicijnen en voedsel. Daarnaast heeft de stichting een adoptieprogramma opgezet in Nederland, waarbij de dieren liefdevol worden opgenomen in een adoptiegezin. Door het organiseren van alweer de derde Dierenhulp zonder Grenzen-dag hoopt de Stichting meer naamsbekendheid en aandacht te krijgen voor het lot van de gedumpte, verhongerde en mishandelde dieren in vakantielanden zoals Portugal, Spanje en Griekenland.
Vrijwilligers vacaturebank
Met steun van Dierenhulp zonder Grenzen is al veel bewerkstelligd, maar hulp blijft dringend nodig. Zo is de Stichting onder andere dringend op zoek naar enthousiaste en kundige vrijwilligers. Tijdens de Dierenhulp zonder Grenzen-dag presenteert de stichting dan ook informatie over de verschillende vacatures.