Volwassenen zijn al generaties kinderen aan het grootbrengen en aan het opvoeden, echter door de tijden heen zijn in deze situaties veel veranderingen ontstaan. Doordat de gemeenschap waarin we verkeren steeds groter wordt, en er dus ook steeds meer eisen gesteld worden, worden hierdoor ook meer mensen met nieuwe problemen geconfronteerd, en daardoor dus ook kinderen. De eis om aan steeds meer voorwaarden te voldoen maakt het kinderen steeds moeilijker om zichzelf te blijven, waardoor een vicieuze cirkel ontstaan is die doorbroken zal moeten worden, om te voorkomen dat onze kinderen ook burn-outs krijgen, overspannen raken, of andere lichamelijke en geestelijke klachten krijgen.

 

Veel mensen hebben het besef dat er nu iets moet veranderen in de samenleving, en de beste manier om dat te doen, is om er zelf een begin mee te maken. Spelenderwijs is het concept van Ellen-Noor Langeslag, die ook dit doel heeft. Maar het bewustzijn is er ook dat deze slag niet alleen gewonnen kan worden, maar dat een bundeling van krachten hier belangrijk is. De weg naar het doel is namelijk net zo belangrijk als het doel zelf.

Spelenderwijs gebruikt technieken die kinderen leert zichzelf te zijn en te blijven, en die hun eigenwaarde bevorderen, zoals bijvoorbeeld meditaties, IRT en Qi Gong (energie-oefeningen). Ook bij kinderyoga worden een aantal van deze technieken gebruikt, naast hun eigen technieken. àƒÆ’?à©n van de technieken is aanraken, welke als massage technieken al toegepast en bewezen zijn door Marijke Sluijter, die hoofdredacteur is bij het blad Educare, welke zij in haar boek geschreven heeft, "Aanraken een levensbehoefte".

Mede vanwege dit feit, gaat Spelenderwijs een Synergie aan met kinderyoga en Educare. Spelenderwijs wil zo haar doelstelling en die van Kinderyoga en Educare bereiken, namelijk kinderen een goede basis te geven voor hun groei naar volwassenheid. Daarnaast is het de doelstelling van Spelenderwijs om sociaal-emotioneel een vak te laten worden op Pabo's en opleidingen voor pedagogen.

Ook in de medische sector wordt men zich bewust van de technieken die door Spelenderwijs, kinderyoga en Marijke Sluijter al toegepast worden. In het vakblad Psychologie werd een artikel geschreven over het belang van aanraken voor de mens, dus ook voor het kind. Reden te meer voor Spelenderwijs om zelf een start te gaan maken om dingen te veranderen, en niet alleen in het onderwijs.

Spelenderwijs zal de synergie met Educare en Kinderyoga gaan versterken om zo de gezamenlijke doelstellingen te bereiken, en gaat stap voor stap aan de opbouw hiervan werken.

bron:Spelenderwijs