Na een periode van 154 jaar verlaat Jumbo haar geboortestad Amsterdam. Op 8 juni 2006 verhuist de spellenfabrikant naar de voormalige Verkadefabriek te Zaandam. Dit industriële erfgoed past door haar uitstraling, oppervlakte en goede bereikbaarheid beter bij de huidige koers van Jumbo. De spellenfabrikant is tot op heden gevestigd in een pakhuis aan de Krom Boomssloot te Amsterdam. Na een uitgebreide reorganisatie en restyling begint Jumbo in Zaandam aan een nieuw hoofdstuk. De voormalige Verkadefabriek biedt een inspirerende werkomgeving met een ruime indeling van de werkvloeren en een hoeveelheid aan licht. De speelkamer in het monumentale pand geeft de medewerkers van Jumbo een plek om nieuwe spellen uitvoerig te testen. Bovendien heeft elke werkvloer een vaste Strategohoek of tafelvoetbalspel.

Jumbo houdt zich sinds 1853 bezig met het bedenken, ontwikkelen en verkopen van spellen en puzzels. Het bedrijf is herkenbaar aan het logo met de rode olifant en onder meer bekend van spellen als Stratego, Pim Pam Pet, Mens erger je niet! en de Ik leer-spellenreeks voor kinderen. Het verhaal van Jumbo begint in 1853 te Amsterdam met een reiziger, Engelbert Hausemann
die zich in het oude centrum van handel en industrie zetelt. Na zeven jaar komt Wilhelm Hötte de handel versterken. In 1917 vestigen Hausemann & Hötte zich aan de Krom Boomssloot achter de Nieuwmarkt. In 1930 werd de naam Jumbo aan het bedrijf in houten speelgoed gegeven. Het speelgoed moest kwalitatief zo goed zijn dat er een olifant op kon staan, zo werd het rode olifantje als logo geboren. Alle medewerkers van Jumbo verhuizen mee naar Zaandam. Om kennis te maken met de inwoners van de Zaanstad zal Jumbo tijdens de week van de officiële opening korting geven bij alle speelgoedwinkels in de regio.

bron:Jumbo