Vandaag viert de glasbak zijn verjaardag. Nederland brengt al weer 27 jaar glas naar de glasbak. Om te vieren dat hiermee dus ook al 27 jaar glas gerecycled wordt in Nederland opent de Stichting Promotie Glasbak vandaag in de hal van het Ministerie van VROM de reizende glasbaktentoonstelling. De tentoonstelling zal tot en met 31 mei a.s. blijven staan bij het Ministerie en daarna van gemeente naar gemeente reizen. 

De gemeente Zoetermeer ontvangt de glasbak in juni waarna de gemeente  
Terneuzen in juli, de gemeente Amersfoort in september en de de gemeente Den Haag in oktober de reizende glasbaktentoonstelling zullen ontvangen. In de maand augustus wordt de tentoonstelling ingezet bij diverse promotionele acties voor studenten en recreanten.  
  
De Stichting Promotie Glasbak maakt zich sterk voor het bevorderen van de inzameling en recycling van verpakkingsglas en werkt daarbij onder andere intensief samen met gemeenten. Naast allerhande informatiemateriaal, voorlichtingscampagnes en advies vormt de tentoonstelling het nieuwste instrument om gemeenten te ondersteunen in de communicatie naar hun inwoners. Door letterlijk een kijkje in een glasbak te nemen krijgen deze uitgebreide informatie over glasrecycling, over de glasbak als inzamelmiddel, over wat wel en niet in de glasbak mag, over het recyclingproces en over de verwerking van de scherven tot grondstof voor de productie van nieuwe verpakkingen. Hiermee wil de Stichting Promotie Glasbak nog meer consumenten motiveren al hun eenmalige glazen verpakkingen naar de glasbak te brengen. 
 
bron:SPG