In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer Spitzke Spoorbouw het spoor vanaf de Energieweg tot en met de overweg Kalkwijk/Beukemastraat in Hoogezand. De werkzaamheden starten op zaterdag 25 februari om 00.00 uur en duren tot en met maandag 27 februari, 06.00 uur. Het werk is van invloed op de treindienstregeling van Arriva. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van dwarsliggers (= bielzen) en ballastgrind in het spoor. Daarbij gebruikt de aannemer werktreinen, grote machines en een waarschuwingsinstallatie voor de veiligheid van de baanwerkers. ProRail heeft omwonenden van het spoor inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de eventuele geluidhinder die zijn daarvan kunnen ondervinden.

Gevolgen weg- en treinverkeer
In verband met alle werkzaamheden is de overweg Woldweg in de periode van zaterdag 25 februari, 00.00 uur tot en met maandag 27 februari, 06.00 uur voor alle wegverkeer geheel afgesloten.
Op zondagochtend 26 februari is station Kropswolde tussen 08.00 uur en 15.00 uur tijdelijk minder goed bereikbaar. Reizigers van en naar het station moeten rekening houden met extra reistijd in verband met wegomleidingen.
Als gevolg van de werkzaamheden vervalt op zaterdag een aantal treinen op het traject Groningen-Nieuweschans. Arriva zet vervangend busvervoer in. Op zaterdag én zondag rijdt een aantal treinen op een ander tijdtip en wijzigen de perrons waarop reizigers kunnen in- en uitstappen.
Bron: ProRail