In opdracht van ProRail wordt er in het weekend op zaterdag 25 maart gewerkt aan het emplacement ten noorden van Utrecht Centraal. Er worden wissels en sporen vernieuwd en de bovenleiding en beveiliging wordt hierop aangepast. De werkzaamheden duren in totaal 29 uur. Dit start op vrijdagnacht om 2:00 uur en duurt tot zondagochtend 06:00 uur.

De werkzaamheden vinden plaats in het kader van de spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht. Eind 2006 sluiten hierdoor twee extra sporen op het noordelijk emplacement aan. Om dit goed op te kunnen vangen is begonnen met een grote verbouwingsoperatie van het emplacement, die tot begin 2007 zal duren.
Treinreizigers
Er is een aangepaste dienstregeling omdat enkele perrons en sporen niet gebruikt kunnen worden. Voor meer informatie over de dienstregeling kunnen reizigers bellen met 0900-9292 of www.ns.nl raadplegen.
Meer capaciteit en sneller
De capaciteit van het emplacement richting Amsterdam wordt vergroot door de wisselstraat aan te passen en de bochten in het spoor te verruimen. De noordzijde van station Utrecht Centraal kan hierdoor vanaf eind 2006 meer treinen verwerken. Nu rijden de treinen met een snelheid van 40 kilometer per uur het emplacement op. Straks kunnen de treinen met 80 kilometer per uur het emplacement oprijden en vaart minderen tot 60 kilometer wanneer ze het perron naderen. Dit levert tijdswinst op.
Meer informatie over de spooruitbreiding
Met vragen over de werkzaamheden voor de spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht kunt u terecht in het Informatiecentrum van ProRail in Breukelen, telefoon 0346 – 252 700. Het informatiecentrum is gevestigd naast het NS Station Breukelen, Stationsweg 81. E-mail:[email protected]
bron: ProRail