In opdracht van ProRail werken verschillende aannemers aan het spoor rondom station Zwolle. Het gaat voornamelijk om het vernieuwen van sporen en wissels. De werkzaamheden die zowel overdag als 's nachts worden uitgevoerd, starten in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 mei om 01.00 uur en duren tot en met maandag 23 mei om 05.00 uur. De werken hebben gedurende deze periode gevolgen voor het treinverkeer. Het gaat om verschillende werkzaamheden. Zo werkt spooraannemer BAM Rail aan de hoofdsporen en de wissels op het station Zwolle. Op een gedeelte van het spoortraject Meppel-Steenwijk vernieuwt aannemer Spitzke Spoorbouw onder andere het ballastgrind en de dwarsliggers (=bielzen). Spooraannemer Volker Stevin Rail & Traffic vernieuwt het spoor en enkele wissels ter hoogte van Staphorst en vernieuwt ook een deel van de brug over de Dedemsvaart.

Spoorwerken station Zwolle
De totale vernieuwingswerkzaamheden in Zwolle starten op vrijdag 20 mei en zullen duren tot en met medio september. Dit weekeinde vernieuwt de aannemer de hoofdsporen (rails, dwarsliggers en ballastgrind) en negen wissels op het NS-station in de directe stationsomgeving van Zwolle.
De rest van de werkzaamheden voert de aannemer in de doordeweekse nachten uit en in twee andere grote buitendienststellingen van het spoor op zaterdag 9 tot en met maandag 11 juli (week 27) en zaterdag 10 tot en met maandag 12 september (week 36).

Werkzaamheden tussen Steenwijk en Meppel

De totale vernieuwingswerkzaamheden starten op vrijdag 20 mei en zullen duren tot eind juli. Dit weekend vernieuwt de aannemer het ballastgrind en de dwarsliggers in het spoor tussen de Meppelerallee (gemeente Meppel) tot en met Eesveenseweg (gemeente Steenwijkerland). Bovendien vernieuwt de aannemer enkele overwegen (Rabrakerweg, Jaagpad en Steenwijkerstraat) waardoor deze tijdelijk voor alle verkeer worden afgesloten.
De rest van de werkzaamheden voert de aannemer in de doordeweekse nachten uit en in drie andere grote buitendienststellingen van het spoor op zaterdag 28 tot en met maandag 30 mei (week 21), zaterdag 9 tot en met maandag 11 juli (week 27) en zaterdag 16 tot en met maandag 18 juli (week 28).

Werkzaamheden in Staphorst
De totale vernieuwingswerkzaamheden starten op zaterdag 21 mei en zullen duren tot eind juli. Dit weekend vernieuwt de aannemer het complete spoor (rails, dwarsliggers en ballastgrind) en enkele wissels vanaf het viaduct N377 tot en met de overweg G.W. van Marleweg in de gemeente Staphorst. Daarnaast vernieuwt hij ook een deel van de brug over de Dedemsvaart.
De rest van de werkzaamheden voert de aannemer uit in een andere grote buitendienststelling van het spoor op zaterdag 9 tot en met maandag 11 juli (week 27).

Gevolgen treinverkeer
Door alle werkzaamheden kan NS de gebruikelijke treindienstregeling niet uitvoeren tussen Zwolle en Meppel, Zwolle en Steenwijk en Zwolle en Raalte.
Reizigers kunnen voor meer informatie en voor het plannen van hun reis kijken op www.ns.nl  of bellen naar 0900-1475 (à¢?¬ 0.35 p.m.). Bij de NS-servicepunten ligt de folder ´Gewijzigd treinverkeer' met informatie over deze werkzaamheden en informatie over werkzaamheden elders in het land. Ook Teletekstpagina 754 geeft actuele reisinfromatie.

Gevolgen wegverkeer

De overweg G.W. van Marleweg (Staphorst) wordt op zaterdag 21 mei en zaterdag 9 juli tussen 01.00 en 15.00 uur tijdelijk voor alle verkeer afgesloten.
In de gemeente Steenwijkerland sluit de aannemer de overweg Kallenkoterallee in week 28 tijdelijk af. In gemeente Meppel betreft dit de overwegen Meppelerweg (week 21), Nijeveensbovenboer (week 20 en 21) en de Dorpsstraat (week 20).

De exacte tijden van openstelling en afsluiting van de overwegen zijn afhankelijk van de voortgang van het werk. Voor de meest actuele informatie hierover adviseert ProRail de gebruikelijke gemeentelijke informatiekanalen te raadplegen.

bron:Prorail