In opdracht van ProRail wordt er in het weekeinde van zaterdag 25 en zondag 26 februari aan één stuk gewerkt aan de het emplacement ten noorden van Utrecht Centraal. Er worden sporen vernieuwd, een nieuw wissel gebouwd en de bovenleiding wordt hierop aangepast. De werkzaamheden vinden plaats in het kader van de spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht.

Eind 2006 sluiten hierdoor twee extra sporen op het noordelijk emplacement aan. Om dit goed op te kunnen vangen, is in opdracht van ProRail in januari 2004 gestart met een grote verbouwingsoperatie van het emplacement, die tot begin 2007 zal duren. De werkzaamheden duren in totaal 52 uur. Dit start op vrijdagnacht om 02:00 uur en duurt tot maandagochtend 05:00 uur.

Door de werkzaamheden te bundelen in één weekeinde probeert ProRail de overlast voor omwonenden en reizigers zoveel mogelijk te beperken.
Treinreizigers
Er is een aagepaste dienstregeling omdat enkele perrons en sporen niet gebruikt kunnen worden. Voor meer informatie over de dienstregeling kunnen reizigers bellen met 0900-9292 of www.ns.nl raadplegen.

Meer capaciteit en sneller
De capaciteit van het emplacement richting Amsterdam wordt vergroot door de wisselstraat aan te passen en de bochten in het spoor te verruimen. De noordzijde van station Utrecht Centraal kan hierdoor vanaf eind 2006 meer treinen verwerken. Nu rijden de treinen met een snelheid van 40 kilometer per uur het emplacement op. Straks kunnen de treinen met 80 kilometer per uur het emplacement oprijden en vaart minderen tot 60 kilometer wanneer ze het perron naderen. Dit levert tijdswinst op.
bron: ProRail