In opdracht van ProRail wordt er in het weekeinde van zaterdag 17 en zondag 18 december aan à©à©n stuk gewerkt aan de het emplacement ten noorden van Utrecht Centraal. Er worden sporen vernieuwd, een nieuw wissel gebouwd en de bovenleiding wordt hierop aangepast. De werkzaamheden vinden plaats in het kader van de spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht.

Eind 2006 sluiten hierdoor twee extra sporen op het noordelijk emplacement aan. Om dit goed op te kunnen vangen, is in opdracht van ProRail in januari 2004 gestart met een grote verbouwingsoperatie van het emplacement, die tot begin 2007 zal duren. De werkzaamheden duren in totaal 29 uur. Dit start op vrijdagnacht om 0:00 uur en duurt tot zondagochtend 07:00 uur. Door de werkzaamheden te bundelen in à©à©n weekeinde probeert ProRail de overlast voor omwonenden en reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Treinreizigers
Er is een aangepaste dienstregeling omdat enkele perrons en sporen niet gebruikt kunnen worden. Voor meer informatie over de dienstregeling kunnen reizigers bellen met 0900-9292 of www.ns.nl raadplegen.

bron:Prorail