In opdracht van ProRail wordt er in het weekeinde van zaterdag 14 en zondag 15 januari aan één stuk gewerkt aan het emplacement ten zuiden van Utrecht Centraal. Er vinden werkzaamheden plaats aan de sporen in het kader van de spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht.  De werkzaamheden duren in totaal 48 uur. Dit start op vrijdagnacht om 23:00 uur en duurt tot zondagnacht 24:00 uur. Door de werkzaamheden te bundelen in één weekeinde probeert ProRail de overlast voor omwonenden en reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Meer capaciteit en sneller
De capaciteit van station Utrecht Centraal wordt vergroot door uitbreiding en aanpassing van  sporen en wissels. Het emplacement aan de zuidkant wordt verbeterd en de sporen worden hierop aangepast. ProRail voert deze werkzaamheden uit tot zodat vanaf voorjaar 2007 meer capaciteit is om het treinverkeer te verwerken.
Meer informatie over de spooruitbreiding
Met vragen over de werkzaamheden voor de spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht kunt u terecht in het Informatiecentrum van ProRail in Breukelen, telefoon 0346 – 252 700. Het informatiecentrum is gevestigd naast het NS Station Breukelen, Stationsweg 81. E-mail:[email protected]
Bron: ProRail