393 managers deden online mee aan een onderzoek naar het aannemen van nieuw personeel. Managers denken dat niet sportende werknemers zich vaker ziek melden dan sportende werknemers (39% versus 10%). Bijna alle managers (86%) kijken naar de hobby's van een kandidaat bij het beoordelen van de geschiktheid.

Sporter? Positievere indruk
De Taskforce Jeugdwerkloosheid heeft door INTERVIEW NSS een onderzoek uit laten voeren onder 385 managers over de keuzes die zij maken bij het aannemen van jong personeel. Uit de resultaten blijkt dat doorzettingsvermogen, teamgeest, actief, sociaal, praktisch en discipline, kwaliteiten zijn die belangrijk worden gevonden door managers. Managers hebben de indruk dat sporters meer doorzettingsvermogen en teamgeest hebben en meer gedisciplineerd en actief zijn dan niet-sporters. Bovendien zijn sporters minder vaak ziek dan niet-sporters, zo denken managers. Het actief doen aan een sport betekent dus dat de manager een positievere indruk krijgt van de sollicitant. Dit kan er toe leiden dat de sporter een streepje voor heeft bij een sollicitatie. Bijna alle managers houden rekening met de hobby's die een sollicitant op het c.v. zet, waarbij sporten door een derde van de managers gezien wordt als de meest positieve hobby.

Sport en (leer)banen 2 juli
Jongeren moeten 'fit' gehouden worden voor werk. Daarom vindt in het kader van het FIFA WK voetbal tot 20 jaar op zaterdag 2 juli 'De Final Match' plaats. Van 11.30 tot 14.00 uur vindt in het Utrecht Village een speeddating-event plaats tussen ondernemers en jongeren. Jongeren presenteren zich met hun CV in korte gesprekken aan werkgevers die leerbanen en vacatures in de aanbieding hebben. Een laagdrempelige en eigentijdse benadering. Primair doel voor de jongeren is contact te leggen met een werkgever en een afspraak te maken voor een vervolggesprek. Uiteindelijk doel is natuurlijk een (leer) baan.

bron:Taskforce jeugdwerkloosheid