De President van de Russische Federatie, de heer Vladimir Vladimirovitsj Poetin en zijn echtgenote, zullen op uitnodiging van Hare Majesteit de Koningin dinsdag 1 en woensdag 2 november 2005 een staatsbezoek brengen aan Nederland.

De President en zijn echtgenote worden op dinsdagmiddag 1 november op Schiphol Airport ontvangen door de Koningin en Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje. 's Avonds biedt de Koningin de President een Staatsbanket aan in Paleis Noordeinde.

Op de eerste dag leggen president Poetin en zijn echtgenote een krans bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. Daarnaast heeft de President een rondetafelgesprek met de captains of industry in de ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam. Na een bezoek aan het huisje van Tsaar Peter de Grote in Zaandam, wordt de eerste dag van het staatsbezoek afgesloten met een staatsbanket in Paleis Noordeinde.

Op woensdag 2 november ontmoet president Poetin de voorzitter van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer in het Eerste Kamer-gebouw. Aansluitend ontvangt minister-president Balkenende de President op het ministerie van Algemene Zaken. Na het regeringsdejeuner in de Ridderzaal, brengt de President een bezoek aan het Internationaal Gerechtshof in het Vredespaleis.

Het staatsbezoek wordt afgesloten met een contraprestatie in Paleis Noordeinde, aangeboden door de President aan de Koningin. Na afloop nemen de President en zijn echtgenote afscheid op Paleis Noordeinde en wordt het staatsbezoek aan Nederland afgesloten.

bron:RVD

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular