Deze zomer slaat "Stad Onderstroom" een vernieuwde weg in.
Naast het muzikaal gedeelte van de vorige jaren komt er een nieuw luik waarbij het accent op plastische kunsten ligt: de beeldhouwer MaRf werd uitgenodigd om dat luik in te vullen.

In Diksmuide worden op een 20-tal locaties beelden en installaties van MaRf ten toon gesteld langs een wandelpad dat enkele van de meest idyllische en historische plaatsen verbindt.
Bij elk werk werd een gedicht geschreven door een gerenommeerde Nederlandstalige dichter. Daardoor krijgen alle beelden een eigenzinnige poëtische interpretatie.
Deze gedichten worden grafisch uitvergroot en bij de beelden ten toon gesteld.

Hierbij wordt U vriendelijk uitgenodigd op de plechtige inwandeling van de route op zaterdag 2 juli 2005. De wandeling wordt voorgegaan door de gedeputeerde voor Cultuur van de Provincie West-Vlaanderen, de Heer Pertry Gunter en vertrekt om 18 uur aan muziekclub 4AD.
De inwandeling wordt muzikaal begeleid door muziekgroep "Moving Easy Dixieband" en op diverse locaties worden de gedichten voorgedragen door enkele leerlingen van de Stedelijke Muziekacademie. Af en toe wordt een drankje aangeboden.

Het geheel wordt afgesloten met een gratis concert in de muziekclub 4Ad: Clem Snide (U.S.A.) brengt een mix van neo folk en alternatieve country terwijl Marissan Nadler (U.S.A.) ballads of living and dying brengt.

De route is nadien nog te bezichtigen van 3 juli tot en met 15 augustus 2005.
De rust van het 'schone' Diksmuide, de beelden op uitzonderlijke locaties, een drankje of een hapje de restaurantboot "Water en Vuur" ... ieder komt aan zijn trekken! Op deze boot, in de schaduw van de Ijzertoren, loopt er tezelfdertijd naast een tentoonstelling van kleinere bronzen en keramische werken van MaRf nog een fototentoonstelling "Children" van Christophe Lambert.

bron:4AD