Het thema van het Xnoizz Flevo Festival is dit jaar à¢â‚¬Å“Ik zie jouà¢â‚¬. Het gaat over zien en gezien worden en over een God die in Jezus Christus naar ons heeft omgezien. Nu is XNFF een echt festival: enkele dagen in een heel andere sfeer: met je tentje op de camping, dansen voor het mainstage podium, luisteren naar een spreker in een tent, een patatje eten op de plaza en een biertje met je vrienden. Het zijn misschien ook enkele dagen ontsnappen aan het echte leven, jezelf opladen of uitleven. Soms loop je ook wel eens met je ziel onder je arm rond, als je even je vrienden kwijt bent of de positieve christelijke lading van de muziek of spreker niet kunt plaatsen in je eigen leventje.
Zou het niet goed zijn om op Flevo te oefenen met een mini-community? Tijdelijk een soort groep vormen die een beetje naar elkaar omziet? Dat kan dit jaar! XNFF voert het begrip à¢â‚¬Å“co-creationà¢â‚¬ in: samen een onderdeel worden van het festival. Niet alleen consumeren maar ook iets bijdragen. Dat kan op verschillende manier, variërend van muziek tot opbouw. We willen ook een à¢â‚¬Å“co-creatieà¢â‚¬ plek bouwen rondom een bijzondere tent: Het Klooster. Het idee is als volgt:
Op donderdag is er een speciaal stukje kampeerterrein beschikbaar direct achter de inhoudelijk programmatenten, die dit jaar bij elkaar staan (Forum, Klooster, Dorpskerk, Kapel, Spiegeltent). Voor de ervaren flevo-gangers: rondom het stenen toiletgebouw en daar vanuit richting het water. Op deze kampeerplaats (aan het water!) worden ongeveer 50 plaatsen gereserveerd voor à¢â‚¬Å“Flevo Unitedà¢â‚¬, een co-creatie community. Om de à¢â‚¬Å“Flevo Unitedà¢â‚¬ community te bouwen willen we je vragen een stukje verantwoordelijkheid te dragen voor elkaar en dienstbaar te zijn aan een stukje XNFF. Wat verwachten we van je:
- We verzorgen samen met Shane Claiborne en onder muzikale begeleiding van Sergej Visser drie ochtend-vieringen (ongeveer 10-11 uur). Dit doen we aan de hand van Shane‘˜s à¢â‚¬Å“Common Prayerà¢â‚¬ boek. De ochtend vieringen zullen zijn op vrijdag, zaterdag en zondagmorgen.
- We adopteren het stenen toiletgebouw. Dat wil zeggen: in toerbeurt een half uurtje schoonmaken. Het zou mooi zijn als er een toiletgebouw is wat continu brandschoon is: een feest om op te gaan zitten.
Daarnaast kunnen we het gezellig maken, een beetje aankleden en een praatje maken met mensen met à¢â‚¬Å“hoge noodà¢â‚¬.
- We eten drie keer samen. Op donderdag avond doen we dat met alle co-creatoren van heel Flevo en op vrijdag en zaterdag aan lange tafels naast de klooster-tent. Het idee is dat we gastvrijheid tonen aan elkaar. We nemen allemaal iets te eten en te drinken mee en delen dit uit. Ook nodigen we iedereen uit à¢â‚¬Å“onsà¢â‚¬ kampeer-vak uit om mee te eten. Misschien zingen we ook nog wat.
à¢â‚¬”
Optioneel:
- Er is de mogelijkheid kunstwerken te maken voor de kloostertent. Dat is even afhankelijk van de aanwezigheid van creatievelingen, maar er zijn mogelijkheden genoeg wat betreft de tentleiding.
- We mogen de vrijdagnacht samen inhoudelijk invullen. (vanaf 01:00 tot 03:00 uur). Ik zal zelf zorgen voor wat inhoudelijke voorzetten en materiaal, maar wie weet wat er zal ontstaan.
- Er komen hoogstwaarschijnlijk een aantal mensen die iets hebben met à¢â‚¬Å“new-monasticismà¢â‚¬, à¢â‚¬Å“nieuw vormen van kerk-zijnà¢â‚¬, leefgemeenschappen, stadskloosters, spiritualiteit, etc. Wie weet ontstaan er gesprekken, samenwerking voor na flevo. Doorgaande co-creatie, zeg maar.
En als laatste opmerking. Misschien kom je alleen naar Flevo en zoek je aansluiting. Misschien is Flevo United dan ook wel iets voor jou? Wil je niet bij Flevo United kamperen, maar wel ff checken wat er gaande is: zoek ons op in het toiletgebouw, het klooster of tijdens de avondmaaltijd.
PS er is een maximaal, maar ook een minimaal aantal Flevo-United plaatsen. Omdat het een experiment is leggen we de lat op maximaal 50 tentjes, gezinnen, groepjes of solisten. Maar als er te weinig belangstellende zijn wordt het vroegtijdig afgeblazen.
Opgeven bij Johan ter Beek: [email protected]
Welkom bij Flevo United!

Labels: 

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular