Woensdag 29 juni staakt het stadsvervoer van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Vanaf de eerste dienst om zes uur rijden 24 uur geen trams, metro's en bussen. Verder vinden hier en daar in het land regionale acties plaats, waarbij ook uitvoerende diensten zoals de reiniging het werk kunnen neerleggen.

 
De ongeveer 190.000 gemeenteambtenaren zijn boos over het uitblijven van een CAO. Met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben ze nog geen overeenstemming over loon, ziektekosten, prepensioen en functioneel leeftijdsontslag.

 Het initiatief voor de staking komt van verontwaardige medewerkers van het stadsvervoer. Onder het motto 'Samen voor een goede CAO' nemen ze deel aan een actie in Den Haag bij het kantoor van de VNG. Als gevolg hiervan staat het openbaar vervoer stil in drie Nederlandse steden.

De bonden ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak willen op deze manier voor de zomervakantie nog een keer duidelijk signaal afgeven aan de gemeentelijke werkgevers. Als de werkgevers niet bijdraaien, gaan de acties als het moet ook na de zomer door, aldus de bonden.

De regionale manifestatie bij het VNG-gebouw in Den Haag aan de Nassaulaan/Sophialaan duurt van 12.30 tot 13.30 uur.

bron:FNV