Met ingang van woensdag 29 juni 2005 gaat het stappenplan voor koelwaterbeperking naar fase 0 omdat er voor morgen geen sprake meer zal zijn van productiebeperking bij elektriciteitscentrales als gevolg van beperkte beschikbaarheid van koelwater. De watertemperatuur is de afgelopen dagen gezakt. De weersvoorspelling duidt op lagere buitenluchttemperaturen met regen.

 

Toelichting
Het stappenplan koelwaterbeperking is operationeel zolang de temperatuur van het oppervlaktewater bij Lobith structureel boven de 23°C is. Gedurende deze periode houdt TenneT u via deze site geïnformeerd over de situatie. Hierbij zijn de volgende drie fases gedefinieerd:

Fase 0 Het stappenplan is weliswaar operationeel, maar het totaal aan regel- en reservevermogen (afroeptijd =< 8 uren) ter beschikking van TenneT bedraagt meer dan 1400 MW.
Fase 1 Het beschikbare regel- en reservevermogen is minder dan 1400 MW (afroeptijd =< 8 uren) maar meer dan 700 MW (afroeptijd =< 30 minuten).
Fase 2 Het beschikbare regel- en reservevermogen (afroeptijd =< 30 minuten) is minder dan 700 MW.

TenneT bewaakt de omvang van het beschikbare reservevermogen en publiceert het verwachte reservevermogen voor de dag van morgen dagelijks op haar website. Kijk daarvoor onder Overige/ Productiegegevens/ Regelruimte. Het betreft hier reservevermogen dat beschikbaar is in de hele markt (productie-eenheden van 5 MW en groter).

bron:TenneT