De start van de preventie van zakkenrollen in de binnenstad van Alkmaar tijdens de wekelijkse kaasmarkt is succesvol verlopen. Het cabaretduo dat door de gemeente Alkmaar en de politie Noord-Holland Noord was ingezet om bezoekers van Alkmaar te waarschuwen voor zakkenrollers trok veel aandacht.

Dit tweetal heeft flyers met tips om zakkenrollen te voorkomen uitgedeeld aan bezoekers van de kaasmarkt en de winkels in de binnenstad. Daarnaast waren er meerdere agenten in burger aanwezig om gericht te surveilleren op het voorkomen van zakkenrollen en het aanhouden van mogelijke verdachten. Dat had succes, want om 12.15 uur is door hen op het Waagplein een 33-jarige Alkmaarder aangehouden die een poging tot zakkenrollen deed.

Dat preventie nodig blijft is helaas ook bewezen. Een Tilburger werd in de buurt van het Waagplein bestolen van zijn digitale camera. In de Langestraat, de centrale winkelstraat van Alkmaar, is een vrouw uit Uitgeest het slachtoffer geworden van zakkenrollen. Zij werd bestolen van geld. De inzet van extra agenten in burger voor de preventie van zakkenrollen op met name vrijdag en donderdagavond blijft dit seizoen gehandhaafd. De horecagelegenheden in het centrum van Alkmaar ontvangen binnenkort bierviltjes waarin ook wordt gewaarschuwd voor zakkenrollers. Het zakkenrolteam van de politie zal bezoekers van de stad erop blijven wijzen om spullen niet te uitnodigend voor dieven bij zich te dragen.

bron:politie Noord Holland Noord

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular