Rijkswaterstaat start vanaf 1 september 2005 met de renovatie van het Kleinpolderplein. Hierbij gaat het om werkzaamheden aan de constructie van 56 pijlers onder de fly-over en viaducten van dit knooppunt. Deze ingrijpende renovatie duurt acht maanden en wordt in april 2006 volledig afgerond. Weggebruikers ondervinden van deze werkzaamheden weinig hinder.

Daarnaast worden ook de voegovergangen van het Kleinpolderplein gerenoveerd. Deze
werkzaamheden vinden plaats van 26 september tot en met 24 oktober. In deze periode zijn delen van het plein afgesloten voor verkeer. Weggebruikers worden nader geïnformeerd over de omleidingsroutes.

Het Kleinpolderplein is in gebruik genomen in 1972 en inmiddels toe aan een grondige opknapbeurt. Sinds die tijd is het verkeer en het gewicht van voertuigen enorm toegenomen. Het Kleinpolderplein moet meer en zwaarder verkeer verwerken dan toen was verwacht. Om het plein ook in de toekomst geschikt te houden voor de alsmaar stijgende verkeersbelasting is renovatie noodzakelijk. Het plein wordt volgens de  nieuwste inzichten en technieken aangepast. Dit houdt in dat bij 56 pijlers onder de fly-over en de viaducten, ter versteviging stalen constructies worden aangebracht. Deze stalen constructies zorgen voor een nog betere spreiding van de verkeersbelasting over het bouwwerk.

bron:VenW