Deze week start de landelijke campagne 'Wie stemt beslist. Ik stem beslist!'. Het doel is allochtone kiezers te informeren en te mobiliseren om op 7 maart a.s. te gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Stemmen is een democratisch recht. Maar veel allochtone kiezers maken van dat recht geen gebruik. Het Landelijke Overleg Minderheden (www.minderheden.org), een samenwerkingsverband van minderheden in Nederland, wil daar verandering in brengen. Vanaf zaterdag 21 januari tot aan de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart vinden overal in het land activiteiten plaats.

De campagne 'Wie stemt beslist. Ik stem beslist!' wordt uitgevoerd in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), Twynstra Gudde en Mira Media.
De activiteiten die worden georganiseerd zijn:
Het inzetten van een jongerencampagneteam bij lokale en landelijke bijeenkomsten en plaatsen waar veel allochtone kiezers komen o.a. de Zwarte markt in Beverwijk, Schilderswijk in Den Haag, Delfshaven in Rotterdam, Kanaaleiland in Utrecht en Zuidoost Amsterdam.
Zaterdag 21 januari a.s. is het jongerencampagneteam vanaf 12.00 uur in Rotterdam. Van 13.30 tot 15.00 uur zijn ze aanwezig bij het multicultureel verkiezingsdebat in de centrale hal van de Bibliotheek in Rotterdam. Zaterdag 28 januari a.s. is het jongerencampagneteam in Amsterdam. Vanaf 12.00 uur in het winkelcentrum in Zuidoost en daarna bij de Chinese Nieuwjaarsviering op de Nieuwmarkt. Op 9 februari a.s. presenteert het  jongerencampagneteam zich aan minister Verdonk. Dit gebeurt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de samenwerkingsverbanden van het Landelijk Overleg Minderheden in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Er worden 120 lokale bijeenkomsten door de samenwerkingsverbanden georganiseerd, gericht op de opkomstbevordering van de allochtone kiezers in o.a. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Vlissingen, Alkmaar en andere steden.
Landelijk debat lokale lijsttrekkers.
Op zondag 26 februari is er een landelijke bijeenkomst met debatten tussen de lokale lijsttrekkers van diverse politieke partijen in het Atrium van het stadhuis in Den Haag. Uitgenodigd zijn o.a. Peter van Heemst van de PvdA Rotterdam en Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam, Laetitia Griffith van de VVD Amsterdam en Maarten van Poelgeest van GL Amsterdam. Aan burgemeester Wim Deetman van Den Haag is gevraagd om samen met de drie allochtone burgemeesters in Nederland, de heren Ho Ten Soeng, Weerwind en Franc, de bijeenkomst te openen. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Samira Abbos; Prem 'Premtime' Radakhishun leidt de debatten.Tijdens deze bijeenkomst worden ook de resultaten bekend gemaakt van een steekproef naar het stemgedrag en de stemopkomst van de allochtone kiezers in Nederland. De muziek is van Fra Fra Sound en de Wulabakan Junior Percussion Ensemble.
Op dinsdag 7 maart 2006, de dag van de verkiezingen, wordt een onderzoek naar de opkomst in diverse steden gehouden door het Instituut voor Migratie en Etnische Studies van de Universiteit van Amsterdam (dr.Jean Tillie en dr. Anja van Heelsum). De eerste resultaten van de exit-polls worden 's avonds bekend gemaakt.
bron:Inst. voor publiek en politiek