Het Stedelijk Museum Amsterdam heeft volgens de jury van De Bestverzorgde Jaarverslagen 2005 het allerbeste jaarverslag. Dat bleek op zaterdag 19 november in het Maagdenhuis in Amsterdam, waar de uitkomst van de jaarlijkse bekroning bekend werd gemaakt. Het jaarverslag van het Stedelijk Museum werd ontworpen door Ben Laloua en Didier Pascal. In het juryrapport wordt over een sober en voorbeeldig verslag gesproken. Het dankt zijn kracht grotendeels aan de inhoud, een soort catalogus. Geen trucs, geen rariteiten; puur, verfrissend en toegankelijk, aldus de jury.

Andere verslagen die werden bekroond zijn de jaarverslagen van ArtEZ, de hogeschool voor de kunsten in Arnhem, Enschede en Zwolle, ontworpen door Accu grafisch ontwerpers, Insinger de Beaufort (Dietwee communicatie en vormgeving), Van Lanschot Bankiers (UNA (Amsterdam) designers), de Mondriaan Stichting (Lust), de Nma (Total Identity), Stadsdeel Osdorp (Eden Design & Communication) en TPG (Mattmo concept/design). Het bekroonde TPG-verslag kreeg ook een bijzondere vermelding voor de gedurfde fotografie (Anton Corbijn).

De Bestverzorgde Jaarverslagen wordt georganiseerd door de Grafische Cultuurstichting, met medewerking van Uitgeverij Compres en Ocà©-Nederland. De jury 2005 bestond uit Stevijn van Heusden (voorzitter), Freek Kuin, Daniel Kraft, Marloes Krijnen, Jan Sevenster en Rob Smelt. Het juryrapport van De Bestverzorgde Jaarverslagen 2005 is bijgesloten bij het novembernummer van Print Buyer en is gratis verkrijgbaar bij de Cultuurstichting (telefoon 020-5435675, [email protected]). Na expositie in binnen- en buitenland worden de bekroonde jaarverslagen opgenomen in de collectie Zeldzame en Kostbare Werken van de Universiteitsbibliotheek Amsterdam.
 
bron:Grafische Cultuurstichting