(EMEA Persberichten) Steeds meer SIDN-deelnemers zeggen hun lidmaatschap op

Rotterdam, 11 augustus 2010 - Volgens het Rotterdamse bedrijf Openprovider.nl, is de markt van domeinnaam professionals in beroering. De vele technische aanpassingen en de verhoging van tarieven bij de SIDN (de beheerder van alle .NL domeinen), zorgen voor onrust. Diverse deelnemers overwegen om over te stappen op een tussenpersoon in plaats van direct in te kopen bij SIDN. Openprovider speelt daar op in en neemt de leden van SIDN op de korrel. Zo is er een gerichte actie gestart om de SIDN-deelnemers te bewegen ht SIDN-lidmaatschap op te zeggen.

Argumenten
Met het thema ´Stap over naar Openprovider en betaal direct minder‘˜ laat Openprovider de SIDN-leden zien dat het lidmaatschap voor velen van hen de kosten domeinnaam drastisch verhoogt. Recent zijn de jaarlijkse abonnementkosten bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland gestegen tot €820,-. Vooral voor registrars die tot 100 .NL-domeinnamen beheren, wegen deze abonnementkosten onevenredig door.

Een ander argument dat Openprovider aandraagt, zijn de geregelde wijzigingen in de technische interfaces van SIDN en andere registries. Zo schakelde de SIDN in maart van dit jaar over op een volledig nieuw domeinregistratiesysteem, DRS5. De technische wijzigingen die dit met zich meebracht betekende voor alle aangesloten registrars een flinke investering in techniek en zorgde voor veel frustratie. Voor veel kleine registrars is een dergelijke investering geen optie. Met ingang van 17 september verdwijnt de tijdelijke tussenoplossing om via email te kunnen registreren, en zijn deze deelnemers aangewezen op het gebruik van de summiere en onoverzichtelijke grafische interface.

Goedkoper
Openprovider stelt de SIDN-deelnemers voor de keus om .NL (en andere) domeinen goedkoper en gemakkelijker te registreren via haar systeem. Door de staffelkortingen op het volledige domeinpakket - over alle extensies - en het ontbreken van abonnementkosten valt de rekensom voor het grootste deel van de SIDN-leden heel gunstig uit. Bij een aantal van 100 .NL-domeinen is het voordeel al € 443,- per jaar, een welkome besparing aan directe kosten.

Makkelijker
Door gebruik te maken van Openprovider hoeven registrars geen technische onderhoud te doen op de interface van SIDN of andere registries. Er kan gebruik gemaakt van à©à©n simpele koppeling voor alle domeintypes. Dit is uiteraard de meest optimale situatie voor elke registrar, ISP of webprofessional.

Overstapactie en voordeelcalculator
https://www.openprovider.nl/voordeelcalculator

Over Openprovider
Openprovider biedt een volledig geautomatiseerd platform voor domeinregistratie en diverse aanvullende producten en diensten voor hostingproviders zoals SSL-certificaten en Parallels licenties. Blijvend vernieuwende producten voor iedere ISP of webprofessional, gemakkelijk en overzichtelijk. Met een uitstekende service, van een team dat zich in de voorhoede van de domeinmarkt bevindt.

Meer informatie
Iris van Ommeren ([email protected])
Arno Vis ([email protected])

Tel. +31 (0)10 448 22 92