Een 19-jarige automobilist uit Tiel en zijn bijrijder hebben vrijdagavond omstreeks 22:15 de schrik van hun leven gekregen. De man reed met zijn auto over de Binnenhoek in Tiel. Ter hoogte van de Akkerstraat zagen de 19-jarige bestuurder en zijn bijrijder ineens een man aan komen rennen met een steen in zijn hand. Toen de auto ongeveer vijf meter verwijderd was van de man, gooide deze de steen door de voorruit van de auto. Hierdoor brak het raam en raakte de bestuurder en bijrijder licht gewond.

De broer van de Tielenaar, die er achteraan reed, is gestopt en sprak de steengooier aan. Hij wordt vervolgens door de man bedreigd met een steekwapen. Hierop springen de broer en zijn bijrijder weer in de auto en rijden weg. De ter plaatse gekomen politie ziet de verdachte een appartementencomplex in de Akkerstraat invluchten. De politie heeft in enkele woningen naar de verdachte gezocht, maar hem niet meer aangetroffen.

Na verder onderzoek heeft de politie zaterdagmiddag een 38-jarige man uit Tiel kunnen aan houden. Hij wordt ervan verdacht de steen te hebben gegooid en bedreigingen te hebben geuit. Het motief van de man is dat hij zich vermoedelijk heeft gestoord aan de luidruchtigheid van autos.

bron:politie Gelderland-Zuid