Afgelopen december zijn drie gevallen gemeld van bejaarden die nepmedewerksters van thuiszorgorganisaties in hun woning hebben binnengelaten. De zogenaamde medewerkers, telkens twee vrouwen, bezoeken bejaarden om de woning te ‘controleren’ maar hebben het bij nader inzien op geld en sierraden voorzien. De politie waarschuwt ervoor vooral alert te blijven bij onbekenden aan de deur, ongeacht van welke organisatie ze zeggen te zijn. Vraag gerust om een legitimatiebewijs!

Op 1 december werd een 83-jarige Almelose omstreeks 16.00 uur door een circa 60-jarige en een jonge vrouw met een buitenlands uiterlijk bezocht voor controle van de woning. De bejaarde mevrouw hoorde achteraf, per toeval, dat de twee dames helemaal niet van Thuiszorg Twente waren. Er werden diverse sierraden vermist.

Op donderdag 29 december rond 14.15 uur belde twee vrouwen aan bij een 80-jarige Almelose aan de Rembrandtlaan. Een van hen liep nadat de deur openging zonder toestemming direct de woning in. Door kordaat optreden wist ze de vrouw weer naar buiten te werken. Er werd niets vermist maar de vrouw was behoorlijk aangeslagen van het voorval. Het is niet duidelijk of het dezelfde nepmedewerksters betreft.
Op donderdag 29 december rond 17.30 uur belden twee vrouwen van circa 18 of 19 jaar aan bij een 84 jarige Almelose aan de Frerikshuislaan. Zij verklaarden van Thuiszorg te zijn en wilden binnenkomen. De 84-jarige stuurde de vrouwen weg toen zij zich niet konden legitimeren.
Thuiszorg Twente laat weten dat medewerkers, ook invalkrachten, altijd een uniform met bedrijfslogo dragen en dat zij zich moeten kunnen legitimeren. Thuiszorgmedewerkers komen nooit onaangekondigd langs. Er wordt altijd vooraf een afgesproken wie er komt en wat de aanleiding is. De medewerkers komen ook vrijwel altijd alleen. Als er een stagiaire meekomt, dan is dat altijd samen met een vaste medewerker die de cliënt al kent.
bron:Politie Twente