Nederlanders die in het buitenland wonen of werken, kunnen via internet stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2006. Het gaat om een experiment. Ook stemmen per brief blijft mogelijk. Kiezers kunnen stemmen via internet als zij permanent in het buitenland wonen. Zij moeten zich hiervoor registreren voor 10 oktober 2006.

 

Ook kiezers die op 22 november voor hun werk in het buitenland zijn, kunnen stemmen via internet. Hetzelfde geldt voor hun meereizende partners of kinderen. Zij moeten zich voor 25 oktober registreren. Op de website www.kiezenuithetbuitenland.nl kunnen mensen registratieformulieren downloaden en informatie vinden.

Stemmen
Na registratie ontvangt de kiezer een stemcode. Hiermee kan hij van zaterdag 18 november 7.30 uur tot en met woensdag 22 november 21.00 uur (Nederlandse tijd) inloggen om zijn stem uit te brengen.

Na afloop van de verkiezingen kan de kiezer controleren of zijn stem goed is meegeteld in de verkiezingsuitslag. Iedereen die dat wil, kan controleren of het stembureau de stemmen juist heeft geteld.

Ook bij de Europese verkiezingen in 2004 konden kiezers vanuit het buitenland via internet stemmen.

Bron:BZK