Persbericht

Vleuten, 30 maart 2009

Sterk deelnemersveld Halve Marathon tijdens Jaarbeurs Utrecht Marathon

Naast de marathon zal ook bij de halve marathon een aantal bekende topatleten aan de start staan van de Jaarbeurs Utrecht Marathon op 13 april 2009.

Allereerst Hugo van den Broek (18-9-1976), momenteel à©à©n van Neerlands snelste lange afstandslopers en partner van de eveneens snelle Hilda Kibet. Rik Ceulemans is dà© Belgische topper en gaat tevens het gevecht om een plaats op het podium in Utrecht. De Belg met het excentrieke kapsel is vele malen nationaal kampioen: in 2008 nog op de marathon en in 2007 op de halve marathon. Bij de vrouwen gaat Nadja Wijenberg van start op de 21,1 km. Tegen die tijd zal ze reeds 45 jaar oud/jong zijn, maar ze behoort zeker nog tot de absolute Nederlandse vrouwentop op de lange afstand. In 2006 won Nadja overigens de marathon in Utrecht in een tijd van 2:45:00. Nog altijd staat ze op de 3e plaats in de Nederlandse Top Tien Aller Tijden (marathon vrouwen).

Het startschot voor de 10 km RTV Utrecht Run, onderdeel van de Jaarbeurs Utrecht Marathon, wordt om 11:15 uur gegeven door Annette Roozen. Annette is een Paralympische atlete, die zich heeft gespecialiseerd in de sprint en het verspringen. Tijdens de afgelopen Paralympische Spelen in Beijing behaalde ze maar liefst twee zilveren medailles met deze disciplines. Annette zal enkele duizenden lopers ´wegschieten´, waaronder topatlete Merel de Knegt (9 mei 1979). Het is Merel´s rentree na de bevalling van haar eerste kind afgelopen jaar. Ze is Nederlands kampioene 10 km 2007. Het staat buiten kijf dat ze goed voor de dag wil komen op 13 april en meteen een goede tijd neer wil gaan zetten. De atlete wordt getraind door Ad van Hest, vader van Greg van Hest, die overigens heeft afgezegd voor de Jaarbeurs Utrecht Marathon. Tijdens het recente NK cross is Greg zodanig geblesseerd geraakt dat deelname helaas uitgesloten is.

Perscontact

Org. Jaarbeurs Utrecht Marathon       Marloes Ruikes      [email protected]

Tel.  030 677 4850

Voor meer info: www.jaarbeursutrechtmarathon.nl