Stichting De Hofmarken, een samenwerkingsverband van de heemkundeverenigingen in Ambt-Delden, Delden, Diepenheim, Goor en Markelo (de tegenwoordige gemeente Hof van Twente), gaat de beeldbanken en knipselarchieven via hun website aan het publiek beschikbaar stellen. Medewerkers en vrijwilligers kunnen, via Internet, de collecties invoeren en beheren.

DEVENTit BV levert een totaaloplossing in de vorm van de applicatie Atlantis Nadere Toegangen en de hosting voor toegang via Internet. Met Atlantis Nadere Toegangen worden de collecties van de heemkundeverenigingen afzonderlijk beheerd, terwijl ze voor het publiek integraal beschikbaar wordt gesteld. Via de webinvoermodule van Atlantis Nadere Toegangen is de oplossing volledig webbased.  De medewerkers en vrijwilligers van de Stichting De Hofmarken hebben enkel een computer met Internet aansluiting nodig om aan de slag te gaan.  “Atlantis Nadere Toegangen biedt ons de flexibiliteit en het stukje vrijheid dat we als afzonderlijke heemkundeverenigingen nodig hebben terwijl wij ons toch als één naar het publiek toe kunnen presenteren.”, vertelt  Jan Stoelhorst, projectleider en penningmeester van Stichting de Hofmarken. “Een mooie vormgeving, een rijke functionaliteit en een aanbieder die onze problemen en behoeften goed aanvoelt hebben onze keuze voor Atlantis Nadere Toegangen en DEVENTit BV bepaald.”  Naar verwachting zal vanaf 1 januari 2007 de nieuwe website van Stichting De Hofmarken beschikbaar komen. Dan zullen de collecties van Stichting De Hofmarken via de eigen website  en ook via het Thematis® Erfgoed Portaal , tezamen met ca. 80 andere bronnen uit de erfgoedsector, integraal raadpleegbaar zijn. 

 De Hofmarken is een samenwerkingsverband van de heemkundeverenigingen in Ambt-Delden, Delden, Diepenheim, Goor en Markelo, de tegenwoordige gemeente Hof van Twente. Bij notariele acte van 1 februari 2006 is de Stichting De Hofmarken opgericht. Zij beoogt de belangen te behartigen van de in de gemeente Hof van Twente werkzame heemkundeverenigingen.

 

De aangesloten verenigingen en stichtingen zijn:

·         Stichting Heemkunde Markelo ·         Vereniging Heemkunde Ambt-Delden

·         Stichting Historisch Centrum Hof van Twente

·         Stichting Historisch Goor ·         Historische Vereniging Old Deep'n

·         Stichting Foto en Krant Markelo

Bron: DEVENTit BV