Superplatz-campings zetten zich in voor gezinnen

"Juist voor Superplatz-campings is het een behoorlijke opgave om een goed samenwerkingsverband aan te gaan. We kunnen alleen met organisaties in zee die net zo veel kwaliteit hebben en uitdragen. Omdat we volgens de Duitse organisatie ADAC bij de Europese top horen, is dat een uitdaging. Toch is het ruimschoots gelukt." Met die inleiding kon Angelique Joosten van Superplatz-camping Ter Spegelt vanochtend de samenwerking van tien Superplatz-campings, Stichting Heartbeat en Van Eijk Caravans aankondigen. De tien meest luxe campings van Nederland hebben geregeld dat ze met hulp van Stichting Heartbeat en Van Eijk Caravans tien gezinnen deze zomer een onvergetelijke en gratis vakantie kunnen bieden.

Shun en Shui-Ling Verzaal - kinderen die weten hoe het is om hartpatiëntje te zijn - mochten de symbolische sleutel van de caravan en de cheque in ontvangst nemen. Zij gaan met hun ouders naar een van de tien Superplatz-campings deze zomer. Voorzitter Bjà¶rn Tannemaat van Stichting Heartbeat benaderde tien gezinnen uit zijn doelgroep die zo´n gratis vakantie dik verdiend hebben. ?Er zijn per jaar 1.400 gezinnen die horen dat hun kind een hartafwijking heeft. Dan staat hun hele wereld op de kop. Wij zijn er voor die gezinnen en bieden ze de ontspanning die ze zo nodig hebben. Dit jaar kunnen we dat ook met de inzet van de Superplatz-campings doen. Daar ben ik blij mee.? Overigens heeft Stichting Heartbeat daarnaast als doel om meer defibrillatoren in het straatbeeld te krijgen. Die moeten wat de stichting betreft overal beschikbaar zijn. ?Het is goed om te horen dat de Superplatz-campings allemaal een AED binnen handbereik hebben.?
De Duitse ADAC, à©à©n van de meest toonaangevende toeristenorganisaties van Europa, onderscheidt ieder jaar een aantal Nederlandse campings met de titel Superplatz. Voorgaande jaren was er dan om het te vieren nog een aparte uitreiking in Nederland. ?Zo hadden we altijd een leuk feestje, maar dit jaar zochten we naar een manier om het heel anders aan te pakken. We wilden veel duidelijker laten zien dat we voor gezinnen gaan en die kans hebben we door de samenwerking met Stichting Heartbeat gekregen.?
Er waren de volgende criteria bij het zoeken naar goede partners voor de samenwerking:
- Voor de Superplatz-campings zijn gezinnen en families een zeer belangrijke doelgroep, bij onze partners zochten ze een zelfde betrokkenheid bij het gezin.
- Voor de Superplatz-campings is vakantie en vrije tijdsbesteding de ruggengraat van hun organisatie, bij de partners moet ook deze link doorslaggevend zijn in hun bestaansrecht.
- Voor de Superplatz-campings is kwaliteit en het uitdragen hiervan een tweede natuur, dus gingen ze op zoek naar organisaties die hierin een zelfde bezieling leggen.
Zowel Stichting Heartbeat als Van Eijk Caravans voldoen duidelijk aan deze criteria. Dat maakt dat de Superplatz-campings graag met ze in zee gingen om tien gezinnen een onvergetelijke tijd te bieden. Van Eijk heeft hiervoor een moderne, kwalitatief hoogstaande caravan ter beschikking gesteld.

Achtergrondinformatie
Superplatz-campings
De Duitse ADAC, à©à©n van de meest toonaangevende toeristenorganisaties van Europa, heeft begin 2008 tien Nederlandse campings onderscheiden met de titel Superplatz. Deze bedrijven, allen lid van brancheorganisatie RECRON of Koninklijk Horeca Nederland, mogen een jaar lang dit predicaat voeren. Een prestatie van formaat, vergelijkbaar met de Michelin-sterren in de horeca.
De Nederlandse bedrijven met de titel Superplatz zijn:
? Camping Tempelhof (Callantsoog)
? Kampeercentrum De Beerze Bulten (Ommen)
? Camping De Paal (Bergeijk)
? Camping De Kuilart (Koudum)
? Comfortcamping Scheldeoord (Baarland)
? Recreatiecentrum Ter Spegelt (Eersel)
? Recreatiecentrum De Wildhoeve (Emst)
? Camping Roompot Beach Resort (Kamperland)
? Camping De Kleine Wolf (Ommen)
? Recreatiepark Breebronne (Maasbree)
Nederland scoort in Europa zà©à©r hoog met het aantal Superplatz-campings. Met maar liefst tien bedrijven behoren de Nederlandse campings gezamenlijk met de grote kampeerlanden Duitsland en Italië tot de top-3 van Superplatz landen.
Meer informatie: www.topcampings.net

Stichting Heartbeat
De wereld staat op z?n kop wanneer je hoort dat je kind hartproblemen heeft. Jaarlijks overkomt het zo'n 1.400 gezinnen en moeten er levensreddende operaties uitgevoerd worden. Stichting Heartbeat geeft gezinnen die dit door moeten maken, weer wat levensvreugde door een vakantie of een leuk dagje uit te organiseren.
Daarnaast zet Stichting Heartbeat zich in om meer defibrillatoren in het straatbeeld te krijgen.
Meer informatie: www.stichtingheartbeat.nl

Van Eijk Caravans
Van Eijk Caravans was in 2006 en 2007 een finalist in de verkiezing van Caravanbedrijf van het Jaar. Ook dit jaar mag het bedrijf in de finale strijden om de felbegeerde titel.
Het voltallige ´van Eijk Caravans-team´ is trots dat zij wederom tot de vijf finalisten behoren. ?Wij zien het feit dat we ons mochten rekenen tot de beste vijf bedrijven (van de 250 deelnemers) van Nederland al als een soort van overwinning?, aldus hun woorvoerder.
Van Eijk Caravans is een à¨cht familiebedrijf, dat al sinds 1974 hà¨t vertrouwde adres is van talloze tevreden caravanners. Zij weten de gemoedelijke sfeer waarin zaken worden gedaan te waarderen. Recreanten voelen zich zeker thuis in de sfeervolle showroom, waar nagenoeg elke indeling van Fendt en Kabe staat opgesteld. Uiteraard is Van Eijk ook het adres voor een betrouwbare gebruikte caravan. In hun occasionhal staan talloze fraaie gebruikte caravans opgesteld. Jonge Fendt caravans kennen bovendien de Fendt 5-sterren certificering, voor nog meer zekerheid.
Meer informatie: www.vaneijkcaravans.nl