De stoffelijke overschotten van de verongelukte sergeant van de Koninklijke Landmacht, Bart van Boxtel, en de luitenant-kolonel van de Koninklijke Luchtmacht, Jan van Twist, keren mogelijk woensdagavond terug op Nederlandse bodem. De militairen zijn door het Rampen Identificatieteam geïdentificeerd.

Een kleine delegatie van militairen haalt de stoffelijke overschotten op. In Kaboel volgt een afscheidsceremonie, waarna een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht de lichamen overbrengt naar vliegbasis Eindhoven. Daar worden ze tijdens een korte plechtigheid overgedragen aan de nabestaanden. (Deze besloten ceremonie is alleen toegankelijk voor genodigden.) De kisten zijn afgedekt met de Nederlandse vlag en worden gedragen door acht militairen van het betreffende krijgsmachtdeel.

De ter aardebestelling van beide militairen zal in besloten kring plaatsvinden. De begrafenis van sergeant Van Boxtel geschiedt met (beperkte) militaire eer. Informatie over de uitvaart wordt op een later moment bekendgemaakt.

bron:MinDef