Voor het opslaan en weergeven van films, muziek en foto‘˜s

Breda, 16 maart 2010 - Toshiba Information Systems Benelux introduceert vandaag de StorE TV, een externe harde schijf, geoptimaliseerd voor multimedia. De StorE TV fungeert als een multimediaspeler met een opslagcapaciteit tot 2 TB. Een brede keuze aan interfaces maakt het mogelijk de StorE TV aan te sluiten op diverse entertainment- en multimedia-apparatuur.

à¢â‚¬Å“We zien een toenemende behoefte aan grote opslagcapaciteit voor multimediabestanden. Met de StorE TV introduceren we de eerste externe harde schijf, speciaal voor multimedia-applicaties,à¢â‚¬ zegt Ronald Ravel, Sales en Marketing Manager van Toshiba Information Systems Benelux. à¢â‚¬Å“Het is een belangrijk onderdeel van ons portfolio voor dagelijks home entertainment. De StorE TV ondersteunt ook een groot aantal multimediaformaten. Dat geeft gebruikers de vrijheid de apparatuur en beeldschermen te gebruiken die het beste bij hen passen, voor het weergeven van muziek, foto‘˜s en video‘˜s die op de StorE TV zijn opgeslagen.à¢â‚¬

Comfortabel en eenvoudig te gebruiken interface
Gebruikers kunnen met de bijgeleverde afstandsbediening gemakkelijk en comfortabel door de menu‘˜s op het scherm van de televisie of notebook navigeren. De grafische gebruikersinterface biedt snelle toegang tot alle configuratiemogelijkheden, de functies voor het afspelen van multimedia en tot de opgeslagen bestanden. De StorE TV is handig in het gebruik en heeft een elegante glanzend zwarte behuizing die dankzij de compacte afmetingen (170 x 46 x 111 mm) moeiteloos een plek kan vinden in de huiskamer.

De 3,5 inch harde schijf heeft een opslagcapaciteit tot 2 TB, genoeg voor 770 uur video van dvd-kwaliteit. De StorE TV decodeert video‘˜s met standaard kwaliteit (tot 720 x 576). Video van standaardkwaliteit kan ook worden opgewaardeerd tot HD-kwaliteit (1080i) en via HDMI op een TV worden afgespeeld. Het apparaat ondersteunt USB client en host, wat betekent dat de StorE TV rechtstreeks op een televisie is aan te sluiten om video‘˜s direct af te spelen.

De StorE TV is vanaf heden beschikbaar met een adviesprijs vanaf € 99,99 inclusief BTW.

Specificaties
à¢â‚¬¢3,5 inch externe harde schijf
à¢â‚¬¢Opslagcapaciteit van 500GB tot 2 TB, genoeg voor 770 uur video van dvd-kwaliteit
à¢â‚¬¢Glanzend zwarte behuizing (170 x 46 x 111 mm)
à¢â‚¬¢Decodeert video‘˜s in standaard kwaliteit (720 x 576)
à¢â‚¬¢Doorgifte van HD-video via HDMI voor laptopgebruik
à¢â‚¬¢Opgeslagen content kan opgewaardeerd worden tot HD-kwaliteit (1080i) via HDMI voor TV
à¢â‚¬¢Compatibel met o.a. mp3, wma, wav, aac, mpeg2, avi, mp4 en jpeg

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 199.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 73 miljard US$ (2009).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen:

Toshiba Information Systems Benelux
Amel Msellemi
Tel. +31 (0)76 - 5438715
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 5656850
[email protected]