Op woensdagmiddag en avond heeft de politie een controle gehouden op straatdealen in het centrum van Den Helder, met name de Koningsdwarsstraat en het Julianaplein. Hierbij werden vier mannen en twee vrouwen aangehouden.

De actie vond plaats naar aanleiding van klachten van omwonenden over het drugsgebruik en dealen op de openbare weg. Op onopvallende wijze werden de bewegingen op genoemde plaatsen in de gaten gehouden. Personen waarvan werd vermoed dat zij drugs gebruikten of  verhandelden werden aangehouden. In totaal leverde dit zes verdachten op. Van hen werden er na verhoor vier heengezonden. Twee mannen werden in verzekering gesteld. Bij een van hen werd bij het fouilleren een doorgeladen vuurwapen aangetroffen. De andere persoon wordt ervan verdacht samen met hem in drugs te hebben gehandeld. De controle leverde slechts een beperkte hoeveelheid harddrugs op.

Het straatdealen is een aandachtspunt van de politie in Den Helder. Het ligt in de bedoeling deze gerichte drugscontroles te herhalen.

bron:Politie Noord Holland Noord