Een 29-jarige Rotterdammer heeft gisteravond een boete van 400 euro gekregen omdat hij tijdens de wedstrijd Columbia-Italië in het Willem II - stadion geheel ontkleed het veld was opgelopen. De schennispleger werd door stewards van het veld gehaald en door de politie aangehouden. Door de organisatie van het wereldkampioenschap voor voetballers tot 20 jaar is aangifte gedaan.

De verdachte verklaarde dat hij met vrienden de wedstrijd had bezocht in het kader van de viering van zijn vrijgezellen weekend. Hij is voornemens binnenkort te gaan trouwen. Zijn vrienden hadden hem overgehaald deze stunt uit te halen. De naaktloper had zich echter niet gerealiseerd dat hij een misdrijf had gepleegd in het kader van de zedenwetgeving en dat daarvan miljoenen Tv-kijkers mede getuige van waren geweest. Hij wilde zijn vrienden een plezier doen maar had niet stil gestaan bij de gevolgen die het voor hem zelf zou hebben.

In overleg met de parketsecretaris is een transactievoorstel van 400 euro aan hem gedaan. Zijn vrienden hebben dit bedrag aan het bureau betaald.

bron:Politie Midden- en West Brabant