Lidmaatschap bevordert samenwerking tussen toonaangevende producenten, ICT-bedrijven en system integrators voor ontwikkelen en verbeteren van intelligent meetoplossingen

Capelle a/d IJssel, 24 maart 2010 StreamServe, leverancier van zakelijke communicatieoplossingen voor document-efficiency en customer experience management, is geselecteerd als lid van de European Smart Metering Industry Group (ESMIG). De ESMIG biedt op Europees niveau kennis en expertise over smart metering en de hieraan gerelateerde communicatie.

De leden van de ESMIG zijn vooraanstaande leveranciers van oplossingen op het gebied van smart metering in Europa. Hierbij zijn zowel meterproducenten en ICT-bedrijven als system integrators betrokken. De deelnemende bedrijven richten zich op alle aspecten van intelligente meetsystemen voor onder meer elektriciteit, gas, water en warmte. Bovendien vertegenwoordigen ze de volledige keten van het ontwikkelen van meters, het installeren van software en advisering tot communicatie, datamanagement en systeemintegratie. De groep verleent steun aan de Europese Unie en haar lidstaten en gaat samenwerkingen en partnerships aan met relevante belanghebbenden. Hiermee ondersteunt de groep het invoeren, lanceren en beheren van intelligente meetoplossingen op zowel landelijk als Europees niveau.

´ESMIG is verheugd met StreamServe als nieuw lid. We zijn ervan overtuigd dat ze een goede aanvulling zijn op onze reeds beschikbare expertise. Vooral StreamServe‘˜s kennis van en ervaring met geavanceerde factureringsoplossingen is een aanwinst. Deze expertise ondersteunt het ontwikkelen van concrete oplossingen voor Europa‘˜, zegt dr. Howard Porter, Managing Director van ESMIG.

´Door optimaal gebruik te maken van de grote hoeveelheid aan nieuwe informatie die nu beschikbaar is, krijgen klanten inzicht in hun verbruik en de mogelijkheden om besparingen te realiseren. Dit is cruciaal voor het succes van een intelligent elektriciteitsnetwerk. Met deze informatie kunnen we energie-efficiency stimuleren voor gebruikers, maar ook nieuwe producten ontwikkelen en verkopen‘˜, zei Dennis Ladd, president en CEO van StreamServe. ´Veel van onze klanten komen uit de utility markt. Het ligt dus voor de hand om samen te werken met andere organisaties, zodat we gezamenlijk kunnen streven naar het in gebruik nemen van oplossingen op het gebied van smart metering en het stimuleren van nieuwe innovaties. We verheugen ons op de kennis die we van anderen kunnen opdoen. Maar ook op het leveren van onze eigen bijdrage aan de ESMIG.‘˜

StreamServe neemt als exposant deel aan ´Enabling a Smarter Energy World‘˜, de lunchbijeenkomst van ESMIG die op 24 maart wordt gehouden tijdens de EU Sustainable Energy Week in Brussel, België. Kijk voor meer informatie op: http://www.esmig.eu/events/esmig-lunch-event-24-march-2010

Sinds de oprichting in 1997 levert StreamServe communicatieoplossingen aan ondernemingen in de financiële dienstverlening, de utility markt en de supply chain-sector. Deze communicatieoplossingen komen tegemoet aan de hoge eisen die deze bedrijven stellen aan het produceren en leveren van klantspecifieke documenten in elk gewenst formaat. StreamServe en SAP hebben vanaf 1997 samengewerkt aan het toepassen en ondersteunen van geïntegreerde dynamische oplossingen op het gebied van facturering en klantcommunicatie. Deze oplossingen zijn inmiddels in gebruik genomen door meer dan 600 gezamenlijke klantensites over de hele wereld. Utility bedrijven kunnen hiermee een hoog volume aan documenten verwerken, op dynamische wijze factureren, elektronisch corresponderen met klanten en beschikken over diverse voorzieningen voor self-service. Het resultaat hiervan is dat utility bedrijven in staat zijn om optimaal te profiteren van smart metering en milieubesparingen kunnen realiseren. Kijk voor meer informatie op: http://www.streamserve.com/industries/utilities/

Over StreamServe
StreamServe is wereldwijd leverancier van Enterprise Document Presentment-oplossingen; de standaard voor zakelijke communicatie. De software is eenvoudig te implementeren en te onderhouden en zorgt voor dynamische documentopmaak, document process automation en enterprise output management. Hiermee komt StreamServe tegemoet aan de uitdagingen van het bedrijfsleven voor het produceren en leveren van gepersonaliseerde documenten in elk formaat.

StreamServe‘˜s geavanceerde softwareoplossingen vereenvoudigen het proces van het samenstellen en automatiseren van business communications. Hierdoor zijn bedrijven in staat de waarde en winstgevendheid van hun zakelijke relaties te verhogen. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van bestaande applicaties zoals ERP, CRM en ECM.

Het bedrijf werd opgericht in 1997, heeft zijn hoofdkantoor in Burlington (VS) en beschikt wereldwijd over 14 kantoren. StreamServe bedient meer dan 5.000 klanten in 130 landen, voornamelijk in de financiële dienstverlening, utilities, productie-, distributie-en telecomsector. Nederlandse klanten zijn onder meer Agis Zorgverzekeringen, BMW, Essent, PiCompany, Siemens Financial en TUI Nederland. StreamServe's strategische partners zijn Adobe Systems, IBM, Infoprint Solutions Company, Lawson en SAP. StreamServe is op de conferentie SAP for Utilities 2009 als enige technologieleverancier beloond met de à¢â‚¬Å“SAP Collaboration Fuels Innovation Awardà¢â‚¬. StreamServe heeft deze award ontvangen vanwege de integratie met SAP-oplossingen voor het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die tegemoet komen aan de huidige en toekomstige eisen en wensen van de business. Kijk voor meer informatie over de wijze waarop de business communication-oplossingen van StreamServe efficiëntie en lagere kosten kunnen bereiken op www.streamserve.com.

Meer informatie:
StreamServe
Maria Tunnisen
Tel: +31 (0)10-711 51 00
E-mail: [email protected]

Eigen_Zinnig PR & Communicatie
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
E-mail: [email protected]