De gemeente Hulst zit nog steeds grotendeels zonder stroom. Op een aantal plaatsen is inmiddels weer stroom beschikbaar, in een aantal andere situaties is een noodvoorziening getroffen. In gebieden waar weer stroom beschikbaar is, is sprake van een stabiele situatie. De kans dat daar weer stroomonderbrekingen plaatsvinden is minimaal.

Door het slechte weer met veel sneeuw en harde wind zijn vrijdagavond de hoofdkabel en reservekabels gebroken. De stroomstoring zal waarschijnlijk nog enkele uren duren. DELTA N.V. werkt hard aan een oplossing. Enerzijds door de aansluiting op het vast net te herstellen, anderzijds door de inzet van noodaggregaten.

Als u na 11.00 uur weer de beschikking heeft gekregen over stroom, is dit waarschijnlijk afkomstig van noodaggregaten. Dringend verzoek is dan, om het stroomgebruik te beperken tot het hoogstnodige. De gemeente Hulst heeft een informatienummer geopend via het nutsbedrijf, namelijk 0800-6100.

Het beleidsteam staat sinds 11.00 uur onder leiding van de loco-burgemeester, B. Pauwels. Voor noodhulp en informatie zijn de lokale brandweerkazernes bereikbaar in de kernen Hulst, Nieuw-Namen, Kloosterzande en Vogelwaarde.
In Sint Jansteen, Clinge, Graauw, Zandberg, Heikant, Ossenisse en Terhole kunnen inwoners terecht in het plaatselijke gemeenschapshuis. In Lamswaarde en Hengstdijk in de basisschool. Speciale aandacht wordt gevraagd voor personen die zelf niet in staat zijn naar een opvanglocatie te komen. Via het informatienummer kan dit worden gemeld. De hulpdiensten zullen worden ingezet om deze mensen naar een opvanglocatie te begeleiden.

Bewoners worden met geluidswagens en via Omroep Zeeland radio (etherfrequentie 97.9 of 89.4 Mhz) geïnformeerd. Inwoners kunnen de omroep ontvangen via radios op batterijen of via de autoradio. De politie zorgt voor extra surveillance en objectbewaking.

bron:Gemeente Hulst