Studenten van de Haerlemsche StudentenRoeiVereniging Amphitrite roeien op 5 mei het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Haarlem. De studenten roeien in estafettevorm met vier opeenvolgende ploegen. Ze leggen totaal ongeveer 150 km af. De verwachting is dat ze rond half een s nachts in Wageningen het vuur ontvangen. Vervolgens hebben de studenten ongeveer 14 uur nodig om de afstand af te leggen.  

De roei(st)ers worden tijdens het roeien begeleid door de Reddingsbrigade uit Bloemendaal. Ook worden de roeiers gevolgd door enkele auto s. In totaal gaan er ongeveer twintig roeiers mee. Deze roeiers zijn de volledige route aanwezig in de volgauto s. Bij aankomst in de buurt van Haarlem wordt de boot opgewacht door een groep andere Haarlemse roeiboten en de Reddingsbrigade Haarlem. Samen varen zij Haarlem binnen. Ze meren aan bij het botenhuis van de Studentenroeivereniging Amphitrite, vlak achter de Hout. Van daaruit komen ze naar het festivalterrein om op het Houtpodium de fakkel over te dragen. 
 
Bevrijdingspop haalt sinds 1998 jaarlijks in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur op uit Wageningen en heeft daarmee maar weer eens een trend gezet. Met ingang van dit jaar gaan de andere Bevrijdingsfestivals dit ook doen. 

bron:Hogeschool Inholland

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular