Met de zege in de sprintrace van de Seat Cupra Cup heeft de Koninklijke Landmacht equipe Marcel Duits/Michel Schaap een fraai resultaat behaald.

In de 2-uurs race op zaterdag bereikten Michel Schaap en Marcel Duits een redelijke vierde plaats. De damesequipe kende veel tegenslag. Na een succesvolle start dwongen technische problemen het team tot een pitstop. Van de 21ste plaats vocht het zich terug tot de 6de plek.

De vierde plaats van Marcel Duits en de zesde van Sheila Verschuur betekenden ook hun startposities voor de tweede race, een sprint over twaalf ronden. Opnieuw was er tegenslag voor het damesteam. Na een slippartij vielen zij vanaf de 3de plaats terug naar achteren. Omdat er maar twaalf ronden werden gereden, zat positieverbetering er ditmaal niet in.

Marcel Duits finishte als eerste. Duits: Ik heb wel eerder races gewonnen maar dit is mijn mooiste overwinning. Als je het enthousiasme ziet van onze hele assistentieploeg van de landmacht, dan weet je hoeveel dit voor ons betekent.

bron:MinDef