De politie heeft zaterdagnacht samen met medewerkers van de gemeente Winschoten diverse controles gehouden in de omgeving van het Marktplein. De politie en gemeente hielden zowel verkeers, horeca als overlastcontroles. De politie nam 37 alcoholblaastesten af. Een 26-jarige vrouw uit Blijham (0,8 promille), een 34-jarige man uit Nieuweschans (weigerde medewerking aan de ademanalyse), een 33-jarige Winschoter (0,65 promille), een 21-jarige man uit Winschoten (0,6 promille) en een 28-jarige man uit Witteveen (0,85 promille) liepen tegen de lamp. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zes automobilisten reden te hard, waaronder de 21-jarige Winschoter. Hij maakte het te bont door 44 km/uur te hard te rijden. Ten slotte werden nog 50 bekeuringen voor andere verkeersovertredingen uitgedeeld voor onder meer (verlichting, rood licht, taxi zonder werkstaat en keuringscertificaat en niet dragen gordel)
Horeca
De gemeente controleerde tien horecabedrijven aan het Marktplein en omgeving. Twee portiers bleken niet over de vereiste pas te bezitten en in twee gevallen was er geen leidinggevende in de horecagelegenheid aanwezig.

Op overlastgebied werden negen personen bekeurd voor het nuttigen van alcoholhoudende drank op de openbare weg. Daarnaast werden zeven wildplassers beboet. Ook werd een 28-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor mishandeling van de eigenaar van een restaurant.  Verder werd een 20-jarige Winschotener ingerekend voor belediging en baldadigheid. Ten slotte kon een 17-jarige jongen geen identificatiebewijs overleggen. Bovendien gaf hij een valse naam op. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg hij twee bekeuringen uitgereikt.
Nuttig
Zowel de politie en gemeente als het uitgaande publiek hebben de controles positief en nuttig ervaren. De controles werden gedurende de nachtelijke uren uitgevoerd door ruim 40 agenten en horecacontroleurs. Het was eindelijk weer eens druk op het Marktplein.
bron:Politie Groningen