ALMERE Als men aan innovatie denkt zal u wellicht niet in eerste instantie denken aan overheidsinstellingen, woningcorporaties en advocatenkantoren. Toch bewijzen zij het tegendeel en lopen zij zelfs voorop in de ontwikkeling van bijvoorbeeld het social intranet.

Woningstichting Volksbelang Wijk bij Duurstede presenteert bijvoorbeeld een nieuw sociaal intra/extranet in de social media workshop van iLLUMiON. Een woningstichting die het voortouw neemt in ICT innovatie komt niet vaak voor. In het geval van Woningstichting Volksbelang gaat de innovatie vrij ver; een sociaal netwerk met wiki´s en blogs wordt gebruikt voor de communicatie binnen de woningstichting en met een select aantal externe partijen.

Voor Volksbelang is dit een spannende tijd. De technische implementatie van het nieuwe intranet is achter rug en het sociale netwerk draait. Maar nu moet het nog gebruikt gaan worden! Dit is veel moeilijker dan een technische implementatie, het komt nu op het gedrag van de werknemers en collega´s aan. Het is daarom belangrijk bij dit soort projecten dat hier veel tijd en aandacht aan wordt besteed, het zogenaamde community management. Dit is dan ook een belangrijk onderwerp in haar presentatie en de workshop in het algemeen.

Over iLLUMiON
iLLUMiON brengt kennis online. Reeds 9 jaar adviseert onze organisatie haar relaties bij het kiezen van de juiste weg bij het implementeren van een (social-) intranet met kennismanagement kwaliteiten.

Wilt u aanwezig zijn bij de presentatie van Inge Kleuver, ben u geïnteresseerd in wat sociale media voor uw organisatie kan betekenen of worstelt u zelf met community management? Op http://www.illumion.nl/workshop vindt u meer informatie en het inschrijfformulier.