Donderdagavond 5 januari is omstreeks 20.10 uur een supermarkt aan De Laak overvallen. De winkel was op dat moment al gesloten. De overval begon toen een 25-jarige medewerkster van de supermarkt omstreeks 20.15 uur in haar auto wilde stappen om naar huis te gaan. Op het moment dat zij in haar auto wilde stappen, dook er een man op die haar bedreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

Hij dwong haar terug te gaan naar de supermarkt om geld te halen. Ook een 20-jarige medewerker werd door een tweede dader gedwongen de supermarkt in te gaan. Nadat de twee daders hun buit (een onbekend geldbedrag) bemachtigd hadden, gingen zij er vandoor. Zij lieten hun slachtoffers achter in de supermarkt. Deze alarmeerden de hulpdiensten.
Kort na de overval zagen getuigen een felrode auto met hoge snelheid over de Laak, richting Meerkerk rijden. Mogelijk was dat de vluchtwagen van de twee overvallers. Achter deze wagen reed een zwarte personenauto. De politie komt graag in contact met de bestuurder van deze zwarte auto. Ook anderen die iets verdachts gezien hebben rond het tijdstip van de overval, worden verzocht contact op te nemen met de politie, afdeling recherche district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
 
bron:Politie Zuid-Holland-Zuid