Succesvolle implementatie van SAP governance, risk en compliance

´s-Hertogenbosch, 13 juni 2012 Sybase heeft twee belangrijke awards ontvangen van de Open Compliance and Ethics Group (OCEG), een non-profit organisatie met als doel programma‘˜s op het gebied van governance, risk management en compliance van bedrijven en overheden verder te verbeteren. Het gaat om de GRC Achievement Award en de Principled Performance Prize. De prijzen zijn bedoeld als erkenning voor de zeer succesvolle implementatie van de governance, risk en compliance (GRC)-oplossingen van SAP.

De toekenning van de twee awards vormen een erkenning van de jarenlange inspanningen van Sybase om governance, risk management en compliance in de dagelijkse operatie te integreren. Met name het feit dat Sybase hiermee de productiviteit van de medewerkers fors heeft kunnen verhogen, speelde een belangrijke rol bij de toekenning.

Risicomanagement
Sybase heeft een framework ontwikkeld waarmee GRC-principes kunnen worden geïntegreerd in de bestaande managementstructuren. Mede hierdoor heeft het framework geholpen om het bewustzijn van managers op het gebied van risicomanagement verder te vergroten. Bovendien zijn nu kwalitatief hoogwaardige analyses en rapportage mogelijk op basis van geautomatiseerde GRC-processen.

De aanpak van Sybase zorgt voor een koppeling van de tools uit SAP‘˜s GRC-portfolio voor het in kaart brengen van risico‘˜s op het gebied van data privacy en security en de controlemechanismen waarmee overtredingen of fouten kunnen worden voorkomen. Sybase maakt hiertoe gebruik van SAP Risk Management en de SAP Process Control-applicatie en auditing-voorzieningen van het SAP NetWeaver-platform.

Uitleg OCEG-commissie
à¢â‚¬Å“De aanpak van Sybase spreekt tot onze verbeelding, doordat het bedrijf heel bewust een programma van vijf jaar heeft opgezet waarin het continu verbeteringen in de GRC-aanpak heeft aangebrachtà¢â‚¬, zegt Brian Barnier, voorzitter van de OCEG-commissie die de awards heeft toegekend. à¢â‚¬Å“Sybase heeft hierbij gebruik gemaakt van de adviezen en aanbevelingen in het Red Book van OECG. Heel interessant aan de aanpak van Sybase is dat nadrukkelijk is gekozen voor het verbeteren van de zakelijke prestaties van het bedrijf door integriteit centraal te stellen. Sybase heeft aangetoond dat het identificeren van mogelijke GRC-problemen niet zozeer een bedreiging is, maar vooral een kans op zakelijk succes vormt.à¢â‚¬

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 190,000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular