Business Process Management Systeem realiseert flexibiliteit, transparantie en versnelling van bedrijfsprocessen

Gouda, 8 juni 2010 - De Goudse Verzekeringen, een schade-, inkomens- en levensverzekeraar voor ondernemers en particulieren, heeft gekozen voor het AgilePoint Business Proces Management Systeem. Deze BPMS-oplossing leidt tot kostenbesparingen, meer efficiëntie en transparantie in de businessprocessen. Systemation is verantwoordelijk voor het leverings- en implementatieproces.

Het eerste proces dat de Goudse Verzekeringen met AgilePoint heeft geautomatiseerd, is het proces dat plaatsvindt op het moment dat een levensverzekering tot uitkering komt. Op zo‘˜n moment worden tal van handmatige handelingen uitgevoerd voordat de polis kan worden uitbetaald. Deze handelingen kosten veel tijd en zijn gevoelig voor fouten. Dankzij de implementatie van AgilePoint door Systemation is de correspondentie flexibel en kan deze eenvoudig worden aangepast. Daarnaast wordt de behandelingsfase van het gehele proces van een polis doorzichtiger. Bij de afhandeling zijn meerdere medewerkers betrokken en zij kunnen nu snel zien welke polis waar in behandeling is en wat de status van een proces is. Het uiteindelijke doel is het bereiken van ´straight through processing‘˜ van het gehele uitkeringsproces.

Rob Slagboom, Directeur Informatievoorziening bij De Goudse: ´De Goudse wil als moderne verzekeraar steeds vaker gebruikmaken van het digitaal verwerken van gegevens via het internet. Dit maakt de kans op fouten kleiner en leidt tot het verbeteren van de processen en kwaliteit en daardoor tot grotere klanttevredenheid. Inmiddels zijn er al diverse stappen gezet. Het gebruik van AgilePoint maakt hier onderdeel van uit.‘˜

De geavanceerde BPM-suite AgilePoint is speciaal ontwikkeld voor Microsoft-platforms. De oplossing maakt applicaties en complexe businessprocessen inzichtelijk voor zowel business-managers als IT-specialisten. Door deze samenwerking wordt het mogelijk gemaakt om volledige business-processen snel en effectief aan te passen.

AgilePoint vormt de centrale engine van de applicatie. Dat wil zeggen dat de oplossing alle activiteiten voor zowel de medewerkers als back-officesystemen aanstuurt. Dit aansturen gebeurt op dynamische wijze: de aansturing is afhankelijk van gebeurtenissen die in het proces plaatsvinden en is niet vooraf op starre wijze vastgelegd.

AgilePoint leidt hiermee de medewerkers van De Goudse automatisch door het uitkeringsproces. Iedere medewerker heeft nu inzage in het proces en weet exact welke activiteiten nog open staan. Medewerkers voeren hun activiteiten uit op basis van taak- en checklijsten, aan de hand waarvan de operationele effectiviteit kan worden beïnvloed. De kwaliteit en operationele effectiviteit kunnen hierbij aan de hand van parameters worden geregeld. AgilePoint levert bovendien procesinformatie op die door de organisatie direct te gebruiken is om het proces op basis van key-performance indicators (KPI‘˜s) te sturen. Hierdoor heeft het management volledig controle over het proces.

Dankzij AgilePoint heeft De Goudse aanzienlijke efficiencywinst en toegevoegde waarde voor de dagelijkse operationele werkzaamheden gerealiseerd. In de komende periode wordt AgilePoint voor meerdere processen binnen De Goudse ingevoerd.

###

Stuur voor een high res foto van het pand van De Goudse een mail naar [email protected]

Over De Goudse Ondernemers in verzekeringen
De Goudse is een zelfstandige en onafhankelijke verzekeringsmaatschappij, met een totale jaaromzet van circa € 720 miljoen. De Goudse heeft ongeveer 1.000 medewerkers in dienst (inclusief medewerkers Van Lanschot Chabot). In Nederland werkt de verzekeraar voor zijn distributie samen met onafhankelijke professionele intermediairs en andere distributiepartners.

Tot De Goudse behoren in Nederland verzekeringsmaatschappijen voor schade- en levensverzekeringen. In het buitenland heeft de groep verzekeringsactiviteiten in onder meer Denemarken, Noorwegen en Zweden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gouda, terwijl dochteronderneming Algemene Zeeuwse Verzekering Maatschappij N.V. is gevestigd in Middelburg. De Nederlandse werkmaatschappijen treden naar buiten onder het label ´De Goudse‘˜ met uitzondering van Algemene Zeeuwse. Kijk voor meer informatie op www.goudse.nl

Over Systemation
Systemation is de exclusieve vertegenwoordiger van AgilePoint in Nederland en is gespecialiseerd in het leveren van geavanceerde softwareoplossingen. Met behulp daarvan kunnen organisaties hun IT-architectuur, processen, applicaties en infrastructuur moderniseren en vereenvoudigen.

Systemation richt zich op application integration & web services (met een speciale focus op SOA en BPM) en workload automation. Het bedrijf biedt organisaties een volledig spectrum van diensten op deze terreinen. Van haalbaarheidsstudies en business case-analyses tot het leveren, implementeren en onderhouden van de software. Systemation's state-of-the-art oplossingen zijn gebaseerd op softwareproducten van toonaangevende internationale everanciers en worden gekenmerkt door flexibiliteit, gebruiksgemak en last-but-not-least een maximale return on investment. Kijk voor meer informatie op www.systemation.nl

AgilePoint
AgilePoint, Inc. (voorheen Ascentn Corp.), marktleider in .NET gebaseerde Business Process Management System (BPMS)-oplossingen, helpt organisaties efficiënt, flexibel, sneller en goedkoper tot een winstgevend proces te komen. Met behulp van de vertrouwde Microsoft-software zijn de gebruikers zonder ondersteuning van IT specialisten in staat om elk proces zeer snel visueel voor te stellen in Microsoft Visio en direct een procesmodel te creëren. AgilePoint is inmiddels bij meer dan 300 organisaties in gebruik. Voorbeelden hiervan zijn toonaangevende, internationale ondernemingen als Athlon Car Lease, Bridgestone, Chinatrust, Cellcom, Daisy Brand, Elbit Systems, Euphony, KPN Telecom en Siemens. AgilePoint heeft kantoren in Noord-Amerika, Azië (Taiwan, China, Japan) en EMEA (België en Spanje). Kijk voor meer informatie op www.agilepoint.com

Contact
Systemation
Marina Sneijders
Tel: +31 (0)182-68 91 29
E-mail: [email protected]