(Persbericht) TOTAL, het olie-, gas- en chemieconcern, heeft gekozen voor ICT-dienstverlener T-Systems voor het leveren van satellietcommunicatie wereldwijd. De twee bedrijven werken al sinds 2007 samen en gaan nu de TOTAL-divisies Exploration and Production en Refining and Marketing voorzien van een op satelliet gebaseerd communicatiesysteem.

VSAT-infrastructuur
T-Systems gaat een zogeheten VSAT-infrastructuur (very small aperture terminal) leveren die bestaat uit satellietontvangers en transmitters met antenne. Bovendien verzorgt het bedrijf 24-uurs service, inclusief on-site reparaties. Het nieuwe contract heeft betrekking op veertig locaties op alle continenten.

Kosten verlagen, diensten verbeteren
Het is van groot belang dat de communicatieverbindingen stabiel en veilig zijn. Bovendien moeten ze onder sterk uiteenlopende omstandigheden blijven werken. Binnen de nieuwe overeenkomst is T-Systems erin geslaagd de communicatiekosten te verlagen, terwijl de dienstverlening van TOTAL is verbeterd en bestaande netwerken zijn geïntegreerd.

Satellietcommunicatie
Het Franse TOTAL is actief in meer dan 130 landen en is de vijfde producent van olie en gas. De verschillende computercentra en locaties zijn wereldwijd aan elkaar verbonden via een netwerk. Aangezien veel van de locaties in afgelegen gebieden liggen, is traditionele communicatie via bedrade of draadloze netwerken niet mogelijk. In die gevallen is satellietcommunicatie de enige mogelijkheid om data en spraak te versturen tussen de locaties, regionale kantoren en het hoofdkantoor in Parijs.

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 128 miljoen mobiele klanten, ongeveer 36 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 maart 2011). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 244.000 werknemers. In het boekjaar 2010 realiseerde de Groep 62,4 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2010).

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. De dochteronderneming van Deutsche Telekom richt zich op zakelijke klanten en biedt geïntegreerde oplossingen voor zowel de zakelijke als de publieke sector. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 47.600 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van hun klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2010 genereerde deze business unit voor zakelijke klanten circa 9,1 miljard euro aan inkomsten.
Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl/.

Contact
T-Systems Nederland B.V.
Media Relations
Mariëlle van der Werf
Tel.: 0347 327 327
E-mail: [email protected]