Persbericht

Vianen, 25 februari 2013 - T-Systems en het Zwitserse Document Future introduceren doculife: een complete oplossing voor documentmanagement vanuit de cloud. Organisaties kunnen met doculife al hun documenten bewerken, beheren en archiveren. Vanwege een strenge beveiliging is het onbevoegd aanpassen van documenten en bestanden onmogelijk. Bedrijven kunnen indien nodig de documentmanagement-oplossing ook in een zwaar beveiligde private cloud toepassen.
 
T-Systems maakt voor doculife gebruik van Duitse cloud-datacenters die de strenge Duitse wetgeving voor gegevensbescherming naleven. De oplossing voldoet hiermee aan alle Europese standaarden op het gebied van security, gegevensbescherming en compliancy.
 
Eenvoudig schalen van gebruikers
Documentmanagers kunnen de doculife-software in de cloud naar wens schalen; van à©à©n tot honderdduizend gebruikers. Hierdoor is de oplossing geschikt voor organisaties van elke grootte en voor elk denkbare branche. Daarnaast zijn er geen investeringskosten voor de nieuwe IT-infrastructuur vereist. Doculife berekent enkel de contractueel overeengekomen huurkosten per gebruiker en per document.
 
Directe toegang en beschikbaarheid
Werknemers krijgen met doculife direct toegang tot alle digitale documenten. De toegang vindt plaats via een webbrowser op hun eigen computer of via mobile devices die beschikken over een internetverbinding. De cloud-oplossing werkt eenvoudig samen met programma's zoals Microsoft Office en Outlook. Gebruikers kunnen bovendien eenvoudig e-mails en bijlagen overdragen met behulp van 'drag-and-drop'-acties. De cloud-oplossing is tevens beschikbaar als app op het iOS-platform.
 
Zeer veilig en compliant
De storage in de datacenters van Deutsche Telekom, de moederorganisatie van T-Systems, is gecertificeerd volgens ISO IEC 27001, DIN EN ISO90001:2008 en BS 7799. De opslag van documenten vindt dus plaats op een zeer streng beveiligde locatie. Dit maakt de cloud-oplossing zeer veilig en juridisch compliant. De toegang tot alle bestanden en documenten is beveiligd door encryptie van de data- en communicatiekanalen. Door het autoriseren van de toegang kunnen gebruikers beperkte toegang krijgen tot individuele bestanden, sub-folders en documenten. Doculife noteert bovendien de toegang van geautoriseerde gebruikers en houdt dit continu bij. De documentmanager kan hierdoor op ieder moment achterhalen welke gebruiker tot welke documenten toegang heeft verkregen.
 
Automatische herinnering
Doculife legt een document eenmalig vast in de cloud en neemt vervolgens verwijzingen op naar gebruikers van dat document. Het gaat hierbij om allerlei soorten bestanden, zoals contracten, HR-bestanden, onroerend goed-bestanden, schadebestanden, klantbestanden, leveranciersbestanden en inventarisbestanden. Het programma herinnert de gebruiker dus automatisch aan taken die op de planning staan voor bepaalde documenten. doculife heeft daarnaast zoek-, preview- en toegangsfuncties. Daarnaast beschikt de oplossing over toegangs- en bewerkingsrechten dat zorgt voor extra gebruikersbeveiliging.

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 130 miljoen mobiele klanten, ongeveer 33 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 30 juni 2012). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform