Vianen, 5 juli 2012 - T-Systems, dochteronderneming van Deutsche Telekom, breidt het wereldwijde bereik van zijn HD-videoconferencingdienst uit dankzij een overeenkomst met Tata Communications.

T-Systems‘˜ verbinding met Tata Communications maakt virtuele face-to-face samenwerking mogelijk tussen gebruikers van beide netwerken. De netwerkverbinding biedt de beste kwaliteit audio en video, met upload- en downloadsnelheden tot 50 Mbit/s. De verbinding is optimaal beveiligd en maakt gebruik van volledige encryptie van al het dataverkeer tussen de conferentiedeelnemers.

Het inter-exchange network van Tata Communications, ook wel het Global Meeting Exchange Telepresence geheten, is een van de grootste en meest ver reikende Telepresence-netwerken van dit moment. Het netwerk heeft een groot aantal privà©-ruimten binnen bedrijven en bijna vijftig openbare ruimten op vijf continenten.

Met Cross Company Exchange Service van T-Systems kunnen organisaties wereldwijd videomeetings houden. T-Systems biedt een corporate videoplatform van hoge kwaliteit met een innovatieve reserveringsportal, dat zorgt voor probleemloze integratie van de HD-videotechnologie met de bedrijfsomgeving.

Telepresence is dusdanig realistisch, dat de deelnemers het gevoel krijgen zich in dezelfde ruimte te bevinden, ondanks dat ze zich misschien wel duizenden kilometers van elkaar bevinden. Het gebruik van business-videotechnologie ter vervanging van persoonlijke ontmoetingen maakt samenwerking tussen medewerkers, klanten, leveranciers en zakenpartners efficiënter en economischer. Deze manier van communiceren vermindert de reistijd en reiskosten, en draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot gerelateerd aan zakenreizen.

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten.
Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl/.>

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular