IT-afdelingen kunnen zeer snel en eenvoudig cloud-capaciteit toevoegen

Vianen, 14 juni 2012 - T-Systems en VMware gaan nauw samenwerken om IT-afdelingen snel en eenvoudig toegang te geven tot uitstekend beheerde cloud-omgevingen. T-Systems lanceert hiertoe VMware vCloud Datacenter Services. Organisaties zijn met deze oplossing in staat om op een goed gecontroleerde en veilige manier extra IT-capaciteit bij te schakelen vanuit de datacenters van T-Systems.

Grote bedrijven en organisaties hebben inmiddels meer dan 50 procent van hun servers gevirtualiseerd. Hiermee realiseren zij grote voordelen op het gebied van efficiency en beheersbaarheid. IT-afdelingen maken hierbij in veel gevallen gebruik van VMware-technologie. Om optimaal te kunnen profiteren van het concept van ´on-demand computing‘˜ hebben deze organisaties echter behoefte aan externe service providers met een vergelijkbare virtualisatie-omgeving en die op iedere gewenst moment IT-capaciteit kunnen toevoegen.

Certificering van VMware
T-Systems speelt op deze vraag in met de lancering van de VMware vCloud Datacenter Service. T-Systems heeft het virtualisatieplatform van VMware geïmplementeerd in zijn eigen datacenters. VMware heeft na uitgebreide testprocedures hier een certificering voor afgegeven. Klanten van T-Systems die in hun eigen datacenter VMware toepassen, kunnen nu binnen enkele minuten extra IT-capaciteit bijschakelen. Dat vindt plaats via de voor hen bekende reeks van cloud infrastructuur-producten van VMware.

à¢â‚¬Å“De samenwerking met VMware maakt het voor IT-afdelingen mogelijk om met slechts een druk op de knop gevirtualiseerde servers te verplaatsen van hun eigen datacenter naar een door T-Systems opgezette en beheerde cloud-omgevingà¢â‚¬, zegt Jerry Boezel, managing director van T-Systems Nederland en België. à¢â‚¬Å“Met VMware vCloud Datacenter Services zijn wij nu in staat om organisaties te helpen om gevirtualiseerde servers zeer eenvoudig te verplaatsen tussen hun eigen datacenter en de datacenters van T-Systems. Het is een logische stap in onze strategie op het gebied van cloud en dynamische pay-per-use, en een belangrijke uitbreiding van ons cloud-portfolio. De procedures die wij op het gebied van security en compliance toepassen, zijn daarbij uiteraard van de kwaliteit die grote bedrijven van een aanbieder als T-Systems mogen verwachten. Intern maken wij immers ook al vele jaren gebruik van VMware-technologie.à¢â‚¬

Cloud-strategie T-Systems
T-Systems en moedermaatschappij Deutsche Telekom willen de komende jaren nadrukkelijk groeien op het gebied van cloud-diensten. Ze willen deze groei realiseren door nauw samen te werken met toonaangevende aanbieders zoals VMware. à¢â‚¬Å“We willen in samenwerking met onze technologiepartners innovatieve diensten voor klanten ontwikkelenà¢â‚¬, zegt Boezel. à¢â‚¬Å“Daarom investeren wij nadrukkelijk in voorzieningen als self-service voor klanten, en ondersteuning van de belangrijke cloud-API‘˜s en andere cloud-standaarden. De samenwerking rond VMware vCloud Datacenter Services is een goed voorbeeld van deze samenwerking.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“Wij hebben al vele jaren een uitstekende relatie met T-Systems. De samenwerking richt zich op het aanbieden van gevirtualiseerde servers en infrastructuren, bedrijfskritische applicaties en volledig geautomatiseerde datacenteromgevingenà¢â‚¬, zegt Thomas Kà¼hlewein, Vice President for VMware CEMEA. à¢â‚¬Å“Wij zijn erg blij dat T-Systems nu besloten heeft de samenwerking verder uit te breiden met VMware vCloud Datacenter Services. T-Systems onderkent als geen ander dat het gebruik van IT binnen grote organisaties sterk aan het veranderen is. Steeds meer werknemers werken mobiel en kiezen hierbij zelf voor hun favoriete apparaat om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens en -applicaties. Tegelijkertijd is het zeer belangrijk dat de kosten voor IT goed onder controle blijven. De cloud-diensten van T-Systems helpen IT-afdelingen om maximaal op deze uitdagingen in te spelen. T-Systems positioneert zich met VMware vCloud Datacenter Services als een belangrijke aanjager van innovatie.à¢â‚¬

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 129 miljoen mobiele klanten, ongeveer 34 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 december 2011). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten.
Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl/.>