Vianen, 19 juli 2012 BP zal voor juni 2013 alle ruim 83.000 medewerkers over de hele wereld e-mail via de cloud aanbieden. Zij krijgen toegang vanaf elk device, elke locatie en op elk tijdstip. T-Systems heeft een vijfjarig contract gesloten met BP voor het leveren van cloud messaging services. T-Systems, de corporate customer divisie van Deutsche Telekom, verzorgt de overstap van BP‘˜s Exchange 2003 naar een Exchange 2010-service. Hiermee krijgen de BP-gebruikers aanzienlijk meer functionaliteiten.

De medewerkers van BP krijgen via een veilige private cloud-omgeving toegang tot hun e-mail vanaf alle mobiele devices en computers die worden gebruikt binnen het bedrijf. Het ´pay-per-use‘˜-model geeft BP grotere transparantie. Bovendien is BP in staat om vrijwel per direct grote aantallen gebruikers toe te voegen of te verwijderen uit de service.

De oplossing voor messaging services van T-Systems is gebaseerd op de Dynamic Services for Collaboration (DSC) suite, en is het fundament voor samenwerkingstools zoals Lync en SharePoint. De migratie van BP‘˜s e-mailservices naar de cloud is naar verwachting afgerond in juni 2013. Tijdens het traject zullen meer dan 100.000 mailboxen gemigreerd worden naar de private cloud bij T-Systems. Voor dat migratieproces is T-Systems een samenwerkingsverband aangegaan met EMC Consulting. EMC Consulting beschikt over beproefde methoden en tools en heeft een grote ervaring op het gebied van migratietrajecten. Deze ervaring is complementair aan die van T-Systems en verkleint voor BP de risico‘˜s die verbonden zijn aan een migratie.

In 2009 koos BP T-Systems als belangrijkste Telecom Services Integrator. T-Systems is hierbij, verantwoordelijk voor het transformeren van BP‘˜s wereldwijde netwerk naar een nieuwe generatie voice- en dataservices. In juli 2011 breidde T-Systems zijn dienstverlening aan BP uit met het sluiten van een deal voor het leveren van firewalldiensten.

Over BP
BP is een van ‘˜s werelds grootste olie- en gasbedrijven, met miljoenen klanten in meer dan negentig landen, en met 83.400 medewerkers. BP houdt zich bezig met onderzoek naar en de winning, raffinage en het op de markt brengen van olie en gas. Daarnaast heeft BP belangen in windenergie en biobrandstof die een lage of zelfs geen CO2-uitstoot veroorzaken. Zij beschikken ook over een team dat onderzoek doet naar technologie voor het opvangen van CO2. Met deze activiteiten levert het concern brandstof voor transport, energie voor warmte en licht, diensten aan automobilisten, en petrochemische producten voor plastic, textiel en voedselverpakkingen. BP heeft sterke posities in vele hydrocarbonbasins over de gehele wereld, en een sterke marktpositie in de belangrijke economieën.

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 129 miljoen mobiele klanten, ongeveer 34 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 december 2011). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten.
Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl/.>

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular