Strategisch partnership heeft looptijd van vijf jaar

Vianen, 1 oktober 2012 Clariant gaat voor vijf jaar in zee met T-Systems voor het leveren van een groot aantal cloud-services. T-Systems voorziet het Zwitserse chemieconcern - met vestigingen in onder andere Nederland - van SAP services, desktop services, Citrix-omgevingen, Microsoft- en groupware-systemen. Daarnaast levert T-Systems de bijbehorende ondersteuning, het onderhoud en consultancy-diensten. Alle services worden aangeboden vanuit een door T-Systems ontwikkelde private cloud-infrastructuur. Clariant telt meer dan honderd bedrijven die actief zijn in ruim dertig landen.

T-Systems ondersteunt Clariant al meer dan vijftien jaar. Volgens Volker Laska, CIO van Clariant, is het strategische partnership met T-Systems verlengd doordat het bedrijf zich in het verleden heeft bewezen als betrouwbare leverancier van bedrijfskritische ICT-systemen en infrastructuren. à¢â‚¬Å“T-Systems beschikt over de kennis en expertise om wereldwijd processen en ICT-services te standaardiseren en op consistente wijze aan onze busines-organisatie aan te bieden. Voor ons was het dus een logische stap om onze groei richting private cloud aan te pakken in nauwe samenwerking met T-Systems.à¢â‚¬

De overeenkomst met Clariant volgt kort op een eerder aangekondigde samenwerking met de eveneens Zwitserse multinational Georg Fisher. Die overeenkomst had een omvang van 90 miljoen euro.

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 129 miljoen mobiele klanten, ongeveer 34 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 december 2011). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten.  à¢â‚¬¨Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl/.>

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular