Persbericht

- Ondersteuning voor 150.000 werkplekken op meer dan 100 locaties
- Desktop-diensten voor Airbus, Eurocopter en Cassidian

Vianen, 14 januari 2013 - EADS heeft T-Systems opdracht gegeven om ondersteuning te bieden voor 150.000 PC-werkplekken. T-Systems zal daarvoor in het komende jaar geleidelijk de verantwoordelijkheid krijgen over honderd EADS-locaties in Europa. Hieronder vallen de Airbus-vestigingen in Toulouse (Frankrijk), Filton (VK), Broughton (VK), Madrid (Spanje) en Hamburg (Duitsland), alsmede locaties van dochterondernemingen van de groep: Astrium, Cassidian en Eurocopter. Het contract heeft een looptijd van zes jaar.
 
T-Systems ondersteunde al de werkplekken van Airbus. Deze dienst wordt nu uitgebreid naar andere EADS-ondernemingen.
 
Homogene IT-infrastructuur
De samenwerking met T-Systems betekent voor de medewerkers van EADS dat zij kunnen profiteren van de voordelen van een gestandaardiseerde werkplek. Het standaardiseren van werkplekken levert EADS bovendien een aanzienlijk kostenvoordeel op en zorgt voor een versterking van de concurrentiepositie van de organisatie.

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 130 miljoen mobiele klanten, ongeveer 33 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 30 juni 2012). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).
 
Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform