Dennis Bekkers heeft vrijdag de zilveren medaille veroverd tijdens het Militair Wereldkampioenschap Taekwondo dat deze week in Seoul wordt gehouden. In de finale van de categorie -67 kg verloor hij krap met 2-3 van de Duitser Daniel Manz.

 

Luchtmachtsergeant Bekkers, die goud pakte in 2001 en 2004, kwam nu net tekort. In zijn eerste partij tegen de Afghaan Abdul Waheed Hamidy, ontmoette hij nauwelijks tegenstand van betekenis; hij won met 8-1. In de tweede ronde ging het al wat moeizamer tegen de Iranier Kamal Amirian. Na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd trok Bekkers met 12-8 toch aan het langste eind.

In de halve finale ontmoette hij de Griek Mihail Mouroutsos, die een taaie opponent bleek. Met 5-4 wist de Brabander hem echter in een sudden death toch te verschalken.

In de finale hadden beide tegenstanders erg veel respect voor elkaar. In de eerste paar rondes gebeurde er dan ook weinig. Vlak voor het eind trok Bekkers de stand nog naar 2-2 gelijk, maar acht seconden voor tijd scoorde de Duitser nog juist een punt, hetgeen de Bosschenaar de eindoverwinning kostte.

bron:MinDef