Talpa mag zijn voorbereidingen voor de uitzendingen van het televisieprogramma 'Expeditie Robinson' voortzetten. SBS vorderde in kort geding dat Talpa dit moest stopzetten. De rechtbank heeft deze vordering afgewezen.

Sinds 2000 heeft SBS op de televisiezender Net5 ieder jaar de succesvolle tv-serie 'Expeditie Robinson' uitgezonden. Vorig jaar is SBS begonnen met de voorbereiding van een nieuwe serie voor dit jaar. Intussen is de licentie voor die nieuwe serie verleend aan Talpa, eigendom van John de Mol. Talpa is ook begonnen met de voorbereiding van de nieuwe serie.
De rechtbank overweegt onder meer dat het vertrek naar Talpa van de programmadirecteur van SBS, die de drijvende kracht achter het bewuste programma was, de aanleiding is geweest om de onderhandelingen met SBS over de voortzetting van de licentie af te breken en in plaats daarvan een overeenkomst met Talpa aan te gaan. Dat wijst niet op boze opzet om SBS te schaden maar op een begrijpelijke ongerustheid over de toekomst van het programma. Evenmin is het concurrentiebeding met de programmadirecteur dat op 1 augustus 2005 eindigt, een reden om Talpa te gelasten de voorbereidingen stop te zetten.
Talpa mag de voorbereidingen voor 'Expeditie Robinson' dus voortzetten.

bron:Rechtbank Utrecht